Mainos

The Rasmus ja Anssi Kela rohmusivat Emma-palkintoja

The Rasmus ja Anssi Kela (kuvassa) nousivat pääosiin, kun kotimaisen kevyen musiikin vuotuiset Emma-palkinnot jaettiin eilen Helsingissä. Kummankin palkintokaappiin Emma-patsaita kertyi neljä kappaletta.

The Rasmuksen palkintosade koostui vuoden yhtyeen, vuoden albumin (Into), vuoden pop/rock-albumin ja vuoden biisin (F-F-F-Falling) pysteistä.

The Rasmus hamuaa tällä hetkellä vakaasti myös ulkomaiden markkinoille, ja on vähintään toisen jalkansa sinne jo työntänytkin. Vaikka ulkomaat yhtyettä kiinnostavatkin, bändin solisti Lauri on varsin iloinen myös kotimaisesta tunnustuksesta.

- Hyvältä tuntuu. On mukavaa saada palkintoja ja konkreettinen osoitus siitä, että alan ihmiset arvostavat meitä, Lauri myhäili heti palkintosateesta karkuun päästyään.

- Tietysti tähyämme edelleen myös ulkomaille. Ja onhan siellä jo jotain tapahtunutkin, Lauri toteaa.

"Hyviä biisejä, koskettavia tarinoita"

The Rasmuksen lisäksi neljän pystin Emma-haalijaksi osoittautui myös Anssi Kela. Kela vei Nummelaan mukanaan vuoden pop/rock-tulokkaan, vuoden debyyttialbumin (Nummela), vuoden myydyimmän albumin ja yleisöäänestyksellä ratkaistun vuoden kotimaisen artistin palkinnot.

Levy-yhtiö BMG:ssä Anssi Kelan tiedottajana häärii promootiopäällikkö Tara Kojonen.

- Hienoimmalta tuntuu se, että Anssi Kela voitti yleisöäänestyksen, Kojonen sanoo.

Anssi Kelan Nummela-albumia ehdittiin viime vuoden aikana myydä peräti 140 000 kappaletta. Tara Kojosella on selitys Suomen oloissa ruhtinaalliseen myyntilukuun.

- Ne ovat hyviä biisejä ja koskettavia tarinoita, Kojonen kiteyttää.

Anssi Kelan fanit odottavat jo Nummelalle seuraajaa vesi kielellä. Levy-yhtiön kaavailuissa sellainen on sijoitettu kevääseen 2003.

- Anssi tekee uusia biisejä koko ajan. Aikataulua ei ole lyöty lukkoon, mutta uusia sävellyksiä on jo nyt olemassa kuusi tai seitsemän kappaletta, Kojonen kertoo.

Eriksson ja Edelmann vuoden solistit

Kaikkia palkintoja The Rasmus ja Anssi Kela eivät sentään jakaneet keskenään. Parhaan naissolistin patsaan nappasi Anna Eriksson, vuoden miessolistiksi valittiin Samuli Edelmann, vuoden iskelmäalbumin Agents Is Here teki Agents & Jorma Kääriäinen, vuoden hiphop/dance-tulokkaaksi seuloutui Kwan ja vuoden tuottajaksi Pauli Rantasalmi.

Jazz-Emman sai Kari Ikonen, vientipalkinnon HIM ja kultaisen Emman säveltäjäguru Rauno Lehtinen. Erikois-Emmoilla palkittiin Ismo Alanko ja Marion Rung.

Vuoden ulkomaisen artistin yleisöäänestyksen ykköstilan pokkasi Linkin Park.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.