Mainos

The Queen of Hearts: Maailma paremmaksi kauneuden avulla

Queen of Hearts -kauneuskilpailussa etsitään kaunottaria muuttamaan maailmaa.

Queen of Hearts -kauneuskilpailun tavoite on pintakiiltoa syvemmällä. Ulkoisen sulokkuuden lisäksi kilpailijat kamppailevat saadakseen tukea haluamalleen hyväntekeväisyyskohteelle.

– Kisaan voi osallistua kuka vain suomessa asuva nainen, myös syntyperäinen suomalainen. Vaatimuksena 18 vuoden ikä ja halu toimia monikulttuurisena hyväntahdonlähettiläänä, sekä hyvä maine, Queen of Heartsin viestintävastaava Paula Toivanen sanoo.

Kisa järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Varsinaiset aivot idean takana olivat Toivasen mukaan järjestön perustajan ja puheenjohtajan, Ehi Enakimion.

– Kyseessä on kauneuskilpailu, mutta ei ihan perinteisessä mielessä. Voittajan valintaan vaikuttaa enemmän sisäinen kuin ulkoinen kauneus, sekä kyky edustaa maahanmuuttajia ja edistää vähemmistöjen asemaa, Toivanen sanoo.

Köyhyyden kierre katkeaa kauneuden avulla

Kilpailussa on kolme osiota: esittelykierros, jolla osallistujat esitellään katsojille; kykykierros, jolla osallistujat kirjaimellisesti esittelevät erikoisosaamistaan sekä kysymyskierros.

– Osallistujan kyky voi olla mitä tahansa tanssista puheiden pitämiseen. Kysymyskierroksen tarkoitus on testata yleistä tietoa sekä kykyä ilmaista itseään verbaalisesti, Toivanen kertoo.

– Osallistujien ei tarvitse varsinaisesti osata mitään päästäkseen mukaan, tosin englanninkielentaito on vaatimus, sillä kilpailu käydään englanniksi suomella höystettynä, Toivanen sanoo.

Voittaja saa pienen rahapalkinnon ja kisaa järjestävän Powwer ry:n tuen haluamansa hyväntekeväisyysprojektin toteuttamiseen. Esimerkiksi vuoden 2010 voittaja valitsi hyväntekeväisyyskohteekseen nuorisokeskuksen Tansaniassa.

– Hänen tarkoituksenaan oli rikkoa köyhyyden kierre tarjoamalla nuorille yksi perusihmisoikeuksista, koulutus, Toivanen sanoo.

Powwer ry, siis Proud Of Who We Are, on monikulttuurinen vapaaehtoisjärjestö, jonka tavoite on muun muassa edistää monikulttuurista vuoropuhelua.

Teksti: Maria Aarnio

Lisätietoa: Thequeenofhearts.fi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.