The Crown -sarjassa nähdään nuori prinssi Andrew – näyttelijä aloitti haastavan roolityönsä, kun kuninkaallinen ajautui syvään kohujen kierteeseen

1:10
Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi.

Nuorta prinssi Andrew'ta näyttelevä Tom Byrne joutui välttelemään uutisointia kuninkaallisesta toden teolla, jotta hän pystyi suoriutumaan roolistaan objektiivisesti.

Odotettu The Crown -sarja saa pian jatkoa, kun brittihovin elämää seuraavan sarjan neljäs tuotantokausi ilmestyy suoratoistopalvelu Netflixiin sunnuntaina 15. marraskuuta. Sarjan neljännellä tuotantokaudella nähdään liuta uusia hahmoja sekä näyttelijöitä, kuten nuori prinsessa Diana, jota esittää Emma Corrin, sekä Margaret Thatcher, jonka roolissa nähdään Gillian Anderson.

Tuotantokaudella on myös mukana hahmo, jonka rooli muodostui 26-vuotiaalle näyttelijälle Tom Byrnelle varsin suureksi haasteeksi. Byrne esittää sarjassa nuorta prinssi Andrew'ta, kuningatar Elisabetin toiseksi nuorinta lasta. Näyttelijä on nähty muun muassa Black Mirror -sarjassa.

Näyttelijä kertoi hiljattain joutuneensa välttelemään prinssiä käsittelevää uutisointia syventyessään rooliinsa Andrew'na. Kuningattaren 60-vuotias poika on ollut valtaisan myrskyn silmässä vuodesta 2019 lähtien Jeffrey Epstein -kytköstensä takia.   

The Crown -sarjassa seurataan brittihovin kuninkaallisen perheen elämää läpi kuningatar Elisabetin valtakauden. Sarjan neljännellä tuotantokaudella keskitytään perheen elämään vuosina 1977-1990. Näin ollen pian päästään seuraamaan prinssi Andrew'n elämää parikymppisenä. 

– Ihmisillä tulee olemaan heidän omat käsityksensä prinssi Andrew'sta, kun he katselevat häntä The Crownissa, minun ei tarvinnut tuoda omaa arvosteluani siihen, Byrne kertoo. 

– Parasta mitä mielestäni pystyin tekemään oli, että pystyin kääntämään aivoni pois päältä. Ei vain ollut hyödyllistä minulle olla tekemisissä niiden asioiden kanssa, varsinkin kun esitin häntä vain 20-vuotiaana. 

Byrne aloitti työnsä prinssi Andrew'n roolissa syksyllä 2019. Samoihin aikoihin prinssi Andrew alkoi katastrofaaliseksi luonnehditun televisiohaastattelunsa, jossa hän kommentoi kohuttua ystävyyssuhdettaan edesmenneeseen liikemies Jeffrey Epsteiniin. Lisäksi Andrew kommentoi yhdysvaltalaisen Virginia Giuffren esittämiä väitteitä siitä, että hänet pakotettiin seksisuhteeseen Andrew'n kanssa 2000-luvun alussa, kun hän oli 17-vuotias.

Vuonna 2019 vankilassa menehtynyt Epstein oli tuomittu seksuaalirikollinen. Kymmenet naiset ovat syyttäneet Epsteiniä seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä seksi- sekä ihmiskaupparingin pyörittämisestä. 

BBC:n esittämässä haastattelussa prinssi Andrew kiisti häntä kohtaan esitetyt syytöksen, kuten esimerkiksi väitteen siitä, että hän olisi ollut 2000-luvun alussa Giuffren kanssa yhdessä yökerhossa. Anderw'n mukaan hän oli sen sijaan juuri tuona iltana yökerhon sijaan Pizza Express -ravintolassa tyttärensä prinsessa Beatricen kanssa, joka oli tuohon aikaan 12-vuotias. Lisäksi Andrew'n mukaan hän ei harvinaisesta syystä johtuen pysty hikoilemaan ollenkaan, millä hän pyrki kumoamaan Giuffren väitteen siitä, että prinssi tanssi hänen kanssaan yökerhossa hikisenä.  

Haastattelu synnytti valtavan maailmanlaajuisen kohun. Byrne kertoo pyrkineensä tietoisesti välttämään Andrew'sta kirjoitettuja artikkeleita tuohon aikaan. 

Vaikka The Crownin tulevalla tuotantokaudella käsitellään aikoja kauan ennen Andrew'n kytköksiä Epsteiniin, nähdään sarjassa kuitenkin viittaus prinssin skandaaliin. Sarjassa nähdään nimittäin kohtaus, jossa Andrew keskustelee äitinsä kuningatar Elisabetin kanssa, jota esittää Olivia Colman. Kohtauksessa Andrew keskustelee äitinsä kanssa uudesta amerikkalaisesta, näyttelijänä työskentelevästä tyttöystävästään, joka on hiljattain näytellyt kiistanalaisessa elokuvassa 17-vuotiasta, joka joutuu hyväksikäyttäjien uhriksi. 

– Tietenkin siinä on jonkinlaista kalvakkuutta. Olin erittäin tietoinen siitä, mitä Peter (Morgan, sarjan käsikirjoittaja) teki siinä, mutta voin myös kuvitella nuoren, 22-vuotiaan miehen tekevän niin vain vedättääkseen äitiään, kun mitään näitä asioita ei ollut siinä ympärillä, Byrne summaa. 

Katso alla olevalta videolta The Crown -sarjan neljännen kauden traileri.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja