Epstein-tutkinnan asiakirjoissa hurja väite: pakottiko liikemies alaikäisen tytön seksiin prinssi Andrew'n kanssa kiristysmielessä?

Ghislaine Maxwell epäiltynä hyväksikäytöstä 0:46
Uutiskanava CNN:n haltuunsa saamien dokumenttien mukaan myös Ghislaine Maxwelliä epäillään alaikäisten hyväksikäytöstä. Katso lisää videolta.

Prinssi on aiemmin kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin tai sopimattomaan käytökseen. 

Yhdysvalloissa oikeuden asiakirjoissa väitetään, että edesmennyt seksuaalirikollinen ja liikemies Jeffrey Epstein olisi pakottanut alaikäisen tytön seksiin Britannian prinssi Andrew'n kanssa. Asiasta kertoo Guardian.

Asiakirjoissa esitetään, että Epsteinin motiivina oli kerätä aineistoa Andrew'n painostamiseen. Epsteinin väitetään määränneen tyttöä "antamaan prinssille, mitä hän haluaa" ja raportoimaan takaisin Epsteinille seksuaalisen hyväksikäytön yksityiskohdat.

Julki tulleet asiakirjat liittyvät vuodelta 2015 peräisin olevaan siviilikanteeseen, jonka tapahtumien aikaan alaikäinen uhri Virginia Giuffre nosti Epsteinia ja tämän entistä tyttöystävää, seurapiirijulkimo Ghislaine Maxwellia vastaan.

– Yhdysvaltain liittovaltion valitustuomioistuin sanoi vuonna 2019, että näitä syytöksiä tulisi käsitellä erityisen varoen. Syytökset eivät ole sama asia kuin faktat. Missä ovat todisteet? kommentoi Andrew'n nimettömänä pysytellyt ystävä Guardianille.

Oikeuden papereissa väitetään myös, että Andrew olisi lobannut Yhdysvaltoja Epsteinin puolesta tämän syyteneuvotteluissa.

– Tämä syytös on ihan suoraan epätosi. Siitä ei ole mitään jossittelua, Andrew'n ystävä toteaa.

Hoville kiusallinen seksirikossoppa

Andrew on kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika, joka on ryvettynyt Epsteiniin ja Maxwelliin liittyvässä skandaalissa jo pidemmän aikaa.

Andrew'n osuus juttukokonaisuudessa liittyy seksisyytöksiin tuolloin alaikäisen Virginia Giuffren kanssa ja siihen, mitä hän tiesi Epsteinin tai tämän lähipiirin toimista.

Prinssi on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikolliseen tai sopimattomaan.Julkisuudessa on kuitenkin nähty hänestä otettu valokuva, jossa hän esiintyy käsi Giuffren lanteilla.

Andrew'n mukaan hänellä ei ole muistikuvaa Giuffren tapaamisesta, ja on myös ehdottanut, että kuva saattaa olla väärennös.

Maxwellia voi odottaa loppuelämän vankeus

Jeffrey Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa viime vuoden elokuussa, kun hän odotti oikeudenkäynnin alkamista. 66-vuotiaan Epsteinin kuolemaa pidetään itsemurhana.

Epsteinin entinen tyttöystävä Maxwell, 58, on epäiltynä Espteiniin liittyvässä rikostutkinnassa. Maxwellin syytteet liittyvät esimerkiksi epäiltyyn alaikäisten tyttöjen houkutteluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 1994–1997.

Maxwell on aiemmin kiistänyt osallisuutensa Epsteinin epäiltyihin rikoksiin. Hän on myös sanonut olleensa täysin tietämätön niistä. Maxwellia voi odottaa jopa 35 vuoden vankeustuomio.



Lue myös:

    Uusimmat