Mainos

Thaimaan oppositio vaatii Thaksinia vetäytymään politiikasta

Pääministerin tehtävät tiistaina jättänyttä Thaksin Shinawatraa vastaan on jälleen suunnitteilla suurmielenosoituksia. Oppositio haluaa, että Shinawatra vetäytyy kokonaan politiikasta.

Thaksin Shinawatran vastustajat sanovat jatkavansa mielenosoituksia, kunnes pääministerin tehtävistä luopunut Thaksin vetäytyy kokonaan politiikasta. Thaimaan pääministeri ilmoitti erostaan tiistaina pitkään jatkuneiden mielenosoitusten jälkeen. Hän on kuitenkin sanonut jatkavansa puolueensa johdossa ja parlamentissa.

Thaksinin vastainen demokratiaryhmittymä PAD kaavailee jälleen huomiseksi uutta mielenosoitusta.

- Tehtävä ei ole vielä suoritettu. Pidätämme itsellämme oikeuden tarkkailla Thaksinia varmistaaksemme, että hänen aikakautensa on ohi, PAD:n edustaja sanoi.

Oppositiojohtajiin kuuluva Sondhi Limthongkul kutsui Thaksinin lähtöä showksi ja sanoi, että hänellä on kuukausi aikaa erota puoluejohtajan paikalta tai suurmielenosoitukset alkavat uudelleen.

- Pääkysymys on yhä vailla vastausta: onko tämä todellinen vallanvaihdos, kysyi The Nation -lehti, joka on suhtautunut Thaksiniin hyvin kriittisesti.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.