Mainos

Thaimaan levottomuuksissa jo kymmenen uhria

Bangkokin ostosalue muuttui tänään veriseksi taistelutantereeksi, kun hallitusta vastustavat mielenosoittajat ja turvallisuusjoukot ottivat yhteen. Armeijan joukot avasivat tulen mielenosoittajia vastaan ja nämä vastasivat tuleen palopommeilla ja omatekoisilla raketeilla. Sotilaat yrittivät eristää mielenosoittajien leirin, jossa punapaidat ovat olleet jo lähes kuuden viikon ajan.

Väkivaltaisuuksissa sai tänään surmansa ainakin kymmenen ihmistä ja 125 haavoittui. Haavoittuneiden joukossa on kolme toimittajaa, joista yhden tila on vakava.

Sotilaat ampuivat ostos- ja hotellialuetta hallussaan pitäviä mielenosoittajia kyynelkaasulla, kumiluodeilla sekä kovilla panoksilla. Punapaidat sytyttivät tuleen tyhjänä olleen poliisibussin ja hajottivat armeijan ajoneuvoja. He käyttivät myös vesitykkejä saadakseen sotilaiden piirityksen murtumaan.

Eilen alkaneet väkivaltaisuudet sulkivat myös useita alueella olevia ulkovaltojen suurlähetystöjä. Muun muassa Suomen suurlähetystö on muuttanut tilapäisesti suurlähettilään virka-asuntoon. Suurlähetystö on kehottanut matkailijoita välttämään menemistä mielenosoitusalueille.

"Abhisit aloittanut sisällissodan"

Myöhään illalla alueelta kuului viisi voimakasta räjähdystä, joita seurasi automaattiaseiden tulitusta. Panssaroitujen joukkojenkuljetusajoneuvojen nähtiin myös saapuvan paikalle.

- Toivomme, että saamme palautettua tilanteen normaaliksi muutamassa päivässä, toteaa hallituksen edustaja Panitan Wattanayagorn.

Yhtä toiveikkailta eivät vaikuttaneet mielenosoittajat, joiden leiri on eristetty muusta kaupungista piikkilanka-aidoin ja teroitetuin bambuseipäin.

- (Pääministeri Vejjajiva) Abhisiton jo aloittanut sisällissodan. Vaadimme hallitusta vetämään heti joukkonsa pois ja lopettamaan väkivallan, sanoo yksi mielenosoittajien johtajista Nattawut Saikuar.

Armeija vakuuttaa kuitenkin, ettei sillä ole aikomusta tukahduttaa mielenosoituksia.

Vakavasti haavoittunut mielenosoittajien johtajiin kuuluva kenraalimajuri on edelleen perjantaina kriittisessä tilassa. Komentaja Punaisena tunnettu kenraalimajuri sai luodista osuman päähänsä eilen.

Katso Rita Strömmerin juttu

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.