Thaimaan koronakriisi syvenee ja sairaalapedit täyttyvät: Potilaita hoidetaan jopa parkkipaikoilla

Thaimaan koronakriisi syvenee ja sairaalapedit täyttyvät: Potilaita hoidetaan jopa parkkipaikoilla 0:43
Katso video: Koronatilanne pahenee Thaimaassa.

Thaimaan pahentuva koronavirusepidemia näkyy tällä hetkellä erityisesti sairaaloissa, joissa lääkärit ovat pakotettuja hoitamaan potilaita jopa parkkipaikoilla ja käännyttämään osan vakavasti sairaista potilaista, sillä tila ja sänkypaikat eivät riitä. Asiasta kertoo The Guardian.

Thaimaan koronavirustilanne on pahentunut huomattavasti tänä vuonna. Koronan kolmannen aallon alettua huhtikuussa, koronaan kuolleiden määrä on kasvanut alle sadasta yli neljääntuhanteen.

Vielä viime vuonna maa erottui yhtenä parhaiten koronapandemian keskellä pärjänneenä maana. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin huolestuttava, ja ihmiset ovat alkaneet osoittaa mieltään hallituksen viimeaikaisista koronatoimista ja hitaasta koronarokotustahdista.

Thaimaan hallitusta on kritisoitu siitä, ettei se ryhtynyt sulkutoimiin silloin, kun tapausten määrät olivat vielä alhaiset. Erinäisiä rajoituksia on tuotu vaiheittain. Korkean riskin paikoissa, kuten Bangkokissa tuli heinäkuun 12. päivä voimaan ulkonaliikkumiskielto illalla kello 21 jälkeen.

Ei pääsyä rokotuksiin

Sairaaloiden ruuhkista johtuen osa sairastuneista on kuollut kotonaan, osa jopa kadulla. Viime viikolla ihmisiä järkytti tapaus, jossa Thaimaan pääkaupunki Bangkokin kadulle kuollut ihminen virui tuntikausia jalkakäytävällä.

– Hallitus on ruvennut toimimaan vasta, kun ongelmia alkoi tulla. Heidän tulee muuttaa strategiaansa ja ajatella ennakoiden. Hallituksen on tarjottava laadukkaita rokotteita nopeasti ja kaikille, vaatii koronapotilaita auttavan vapaaehtoisryhmä Sai Mai Tongrotin vetäjä Ekapob Laungprasert.

– Thaimaalaisilla on vaikeuksia saada ylipäänsä koronarokotusta, kun taas toisissa maissa yritetään keksiä keinoja, joilla rohkaista ihmisiä ottamaan koronarokote.

Tällä hetkellä noin viisi prosenttia Thaimaan väestöstä on täysin rokotettu, kun taas 17 prosenttia on saanut yhden rokotteen.

Tartunnat leviävät perheissä

Tartuntatautiosaston johtaja, professori Anucha Apisarnthanarak Thammasatin yliopistosta sanoo, että maan tarkkaa tartuntalukua ei ole saatavilla, koska monet eivät pääse testeihin, vaan joutuvat pysymään kotona.

Tartunnat leviävätkin nyt perhepiireissä.

– Tartunnat tilanteessa, jossa koronarokotetta ei ole laajasti saatavilla, ovat huolestuttavia ja voivat kasvaa eksponentiaalisesti.

Lue myös:

    Uusimmat