Teuvo Teräväinen palasi ja sai heti lahjan Sebastian Aholta – suomalaistaitureilta lämmintä puhetta toisistaan: "Mukavaa, että se on Aho"

Teuvo Teräväinen onnistui heti maalinteossa, kun hän palasi tositoimiin jääkiekon NHL:ssä yli puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Myös Sebastian Aho oli tehokas, kun suomalaiskaksikon edustama Carolina Hurricanes kaatoi Detroi Red Wingsin 3-1. 

Aho tarjoili namupassit sekä Brady Skjein avausmaalin että Teräväisen 3-1-osumaan. Teräväinenkin sai syöttöpisteen Skjein maaliin.  

Teräväisen kausi on ollut rikkonainen sairastelun ja loukkaantumisten jäljiltä. Edellisen kerran hän oli ollut tositoimissa 4. maaliskuuta – tehoja Teräväisellä on 15 ottelusta 3+8=11. 

– Luulen, että hän oli kyllästynyt treenaamiseen. Hän halusi pelata. Mutta miten peluuttaisin häntä? Muutaman minuutin ajan? Ei, hän haluaa pelata, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour perusteli Teräväisen 16 minuutin peliaikaa Sebastian Ahon rinnalla. 

Tämä kelpasi Teräväiselle. 

– Hänen kanssaan on hyvä pelata. Se on melko helppoa. Emme oikeastaan juttele mistään, pelaamme vain luonnollisesti. Ei sillä ole oikeastaan väliä kenen kanssa pelaan, mutta varsinkin nyt, kun en ole pelannut pitkään aikaan, on mukavaa, että se on Aho, suomalaishyökkääjä kommentoi. 

Sebastian Ahokin iloitsi tutun tutkaparinsa paluuta. 

– Olen varma, että pisteet ja maalit auttavat häntä saamaan itseluottamuksen ylös, mutta tiedämme, että kyse on muustakin. Hän tekee oikeita ratkaisuja ympäri kaukaloa, ja tiesin, että hän pärjää hyvin, Aho kehaisi. 

Carolina on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa. 

Juttuun korjattu Teräväisen syöttöpiste ja kauden tehot klo 7.51.

Lue myös:

    Uusimmat