Teslan ratteihin asennettava laite meni kiellettyjen listalle – kiersi autopilotin turvajärjestelmän

0:49

Teslan autopilottia huijaavan lisälaitteen myynti on kielletty Yhdysvalloissa. Tesla itsekin suosittelee asiakkaitaan välttämään tuotteen hankkimista.

Pääkuvan video

Tesla kuski kuoli, kun autopilot oli päällä

Tesla-kuljettajille myydään internetissä laitetta, joka kiinnitetään Teslan rattiin auton tietokoneen hämäämiseksi. Kun magneettinen rengas on kiinnitettynä rattiin, luulee auto kuljettajan pitävän käsiään auton ratissa. Rengas tuottaa rattiin painetta ja vääntöä, jolloin Teslan autopilotti ei huomauttele kuljettajaa pitämään käsiään kiinni ratissa.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuus virasto NHTSA on kuitenkin kehottanut Autopilot Buddy -nimisen laitteen valmistajaa vetämään tuotteen pois myynnistä sen vuoksi, että laitetta käytetään kiertämään Teslan turvajärjestelmiä. Virasto on myös antanut ohjeistuksen kuluttajille, että tuote ei ole turvallinen.

– Estämällä turvalaitteistoa varoittamasta kuljettajaa, tämä tuote voi vaarantaa Teslan asiakkaiden ja muiden tielläliikkujien hengen, NHTSA -virasto varoittaa.

Laitetta myydän yhä USA:n ulkopuolelle

Lisälaitteen valmistajalle on annettu kesäkuun loppuun asti aikaa vahvistaa NHTSA:lle, että laitteen markkinointi, myynti ja jakelu on lopetettu.

Tesla itse on vahvistanut tukevansa viraston toimia lisälaitteen saamiseksi pois markkinoilta.

Autopilot Buddyn verkkokauppa ei ota enää vastaan uusia tilauksia Yhdysvalloissa, mutta Autoblog -verkkosivuston mukaan tilausten tekeminen Yhdysvaltojen ulkopuolelta olisi yhä mahdollista.

Tuotteen verkkokauppa on sittemmin lisännyt varoituksia ja huomautuksia, että kyseessä ei ole turvallisuuslaite, ja että tuotetta saa käyttää vain radalla ajaessa.


Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja