Teslan myyntivaltti murenee – ensimmäiset kaikille avoimet supertehokkaat laturit avattu: "Ollut aina tavoitteemme"

Tältä näyttää Suomeen saapunut Tesla Model Y 1:43
Tältä näyttää viimein Suomeenkin saapunut Tesla Model Y.

Tesla on avannut Supercharger-pikalatureitaan ensi kertaa kaikkien sähköautojen käyttöön, kertoo uutistoimisto Reuters.

Amerikkalainen sähköautovalmistaja Tesla on avannut Alankomaissa sijaitsevia Supercharger-latausasemiaan myös muille kuin yhtiön omille autoille.

– Tämä tukee suoraan missiotamme kiihdyttää koko maailman siirtymistä kestävään energiaan, Tesla kommentoi Reutersille.

– Tavoitteemme on aina ollut avata Superchargerit myös muille sähköautoille ja kannustaa yhä useampia siirtymään sähköön, yhtiön edustaja totesi puolestaan BBC:lle.

Kyseessä on vielä tässä vaiheessa pelkkä kokeilu, eikä Teslan Superchargereita pysty toistaiseksi hyödyntämään muilla sähköautoilla ajavat kuin ainoastaan Hollannissa ja sielläkin vain kymmenellä latausasemalla.

Reutersin mukaan muun kuin Teslan lataaminen Supercharger-asemalla on hieman kalliimpaa, mutta hintaa on mahdollista alentaa hankkimalla latausjäsenyyden. Muiden kuin Tesla-kuljettajien on käytettävä Superchargereita Teslan mobiilisovelluksella, kun taas Tesla-kuskit voivat jatkossakin vain tökätä letkun kiinni autoon ja kaikki tapahtuu automaattisesti.

Euroopan Superchargereissa käytetään CCS-latausstandardia, mikä löytyy Teslojen lisäksi muun muassa Volkswageneista, Fordeista, Mersuista ja Bemareista.

Mikäli kokeilu osoittautuu onnistuneeksi, on sitä tarkoitus laajentaa. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, missä seuraavat kaikille avoimet Superchargerit avattaisiin tai milloin.

Biljoonan dollarin kerhoon viime viikolla siirtynyt maailman arvokkain autovalmistaja operoi maailmanlaajuisesti yli 25 000 Supercharger-asemaa. Kyseessä on maailman laajin latausverkosto.

Lähteet: Reuters, BBC

Lue myös:

    Uusimmat