Teslan liikevoitto laski vuoden alkupuoliskolla 24 prosenttia, hinnanalennukset USA:ssa jatkuvat

Antti vaihtoi Teslaan ja säästää vuodessa tuhansia euroja 2:54
Katso myös: Antti vaihtoi Teslaan ja säästää vuodessa tuhansia euroja

Sähköautovalmistaja Teslan liikevoitto on laskenut 24 prosenttia ensimmäisellä vuosineljänneksellä eli tammi–maaliskuun aikana verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Tesla raportoi Suomen aikaa myöhään eilen julkaisemassaan osavuosikatsauksessa 2,5 miljardin dollarin liikevoitosta.

Yhtiön liikevaihto ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli puolestaan 23,3 miljardia dollaria, mikä oli kasvanut 24 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.

Tulos oli ennakkoon odotetun kaltainen, ja Teslan osakkeiden arvo laski julkistuksen myötä. Jälkimarkkinoilla osakkeiden arvo oli 5,7 prosenttia laskussa.

Hinnanalennukset jatkuvat USA:ssa

Ennen tulosjulkistustaan Tesla oli ilmoittanut jatkavansa hinnanalennuksia Yhdysvalloissa. Kyseessä on tänä vuonna jo toinen hintojen alennus Yhdysvalloissa. Esimerkiksi Model Y -malli on nyt liki 30 prosenttia halvempi kuin vuoden alussa.

Teslan kilpailu muiden valmistajien sähköautojen kanssa on lisääntynyt, ja Teslan toimittamien autojen määrä on jo useampana neljänneksenä jäänyt ennakoitua pienemmäksi.

Osavuosikatsauksessaan yhtiö vahvisti yhä kuluvan vuoden tavoitteena olevan valmistaa 1,8 miljoonaa ajoneuvoa.

Tesla on ollut autovalmistajien joukossa omaa luokkaansa ja tehnyt myymillään autoilla selvästi suurempaa voittoa kuin kilpailijansa.

Lue myös:

    Uusimmat