Teslan katto irtosi kesken ajon, mutta valmistajan mukaan syy ei ollut sen – erikoinen näky tallentui takana ajaneen kojelautakameraan

Syyttävä sormi osoittaa autovalmistajan sijaan ulkopuolisen, mutta valtuutetun huoltoliikkeen suuntaan.

Kerroimme lokakuussa juuri kaupasta haetusta Tesla Model Y:stä, josta tuli avoauto, kun sen katto repeytyi irti moottoritiellä.

Nyt lähes vastaava tapaus on sattunut Kiinassa, mutta tällä kertaa vanhemmalle Model S:lle. Toisin kuin yhdysvaltalaisen Model Y:n tapauksessa, jossa Tesla myönsi olevansa vastuullinen, pesi se kätensä tällä kertaa nopeasti ja hyvin ymmärrettävästä syystä.

Jutun perästä löytyvä video alkoi levitä alun alkaen kiinalaisessa Weibo-palvelussa.

Sähköautovalmistajan kerrotaan olleen yhteydessä kyseisen Teslan omistajaan. Kävi ilmi, että katon lasipaneeli oli vaihdettu Teslan valtuuttamassa kolmannen osapuolen huoltoliikkeessä. Yhtiö ei kuitenkaan osannut kertoa tarkempaa syytä tapaukselle, vaan ilmoitti tutkivansa sitä.

Amerikkalaisen Model Y:n tapauksessa uusi auto oli haettu Teslalta hetkeä aiemmin, joten ei ollut epäselvää, kenen moka oli kyseessä, eikä Tesla sitä kiistänytkään.

Uutistoimisto Reuters kertoi viime viikolla, että Tesla Model X:n kattolistat saattavat irrota kesken ajon. Ongelman seurauksena kalifornialaisyhtiö ilmoitti kutsuvansa takaisin runsaat 9 000 vuosimallin 2016 Model X -autoa.

Katso video Model S:n irtoavasta lasipaneelista alta.

Lähteet: InsideEVsJalopnik

Lue myös:

    Uusimmat