Tesla-varkaat saivat unohtumattoman opetuksen, kun omistaja ryhtyi painelemaan nappeja etänä

Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää – varkaiden sähläys tallentui videolle 1:00
Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää Espoossa. Varkaiden sähläys tallentui auton kameraan.

Ainakin nämä autovarkaat jättänevät jatkossa Teslat rauhaan.

Australialainen radiojuontaja Annabelle Brett antoi autonsa varastaneille pitkäkyntisille opetuksen, joka taatusti saa ainakin tämän kaksikon miettimään kahdesti ennen kuin koskevat Teslaan seuraavan kerran pahoissa aikeissa.

Brett oli juuri lähdössä töihin, kun hänen mobiilisovelluksensa ilmoitti, että hänen Tesla Model 3:nsa varashälytin oli lauennut. Mentyään katsomaan autoaan lähemmin, kävi ilmi, että se oli kadonnut.

Yksinkertaisin ratkaisu olisi ollut vain soittaa poliisille ja antaa virkavallan huolehtia auto takaisin sen oikealle omistajalle. Brett halusi kuitenkin ryhtyä toimeen itse.

Teslan mobiilisovellus kertoi Brettille koko ajan auton sijainnin. Koska auto oli anastettu vain hetkeä aiemmin, oli se vielä lähistöllä. Ilmoitettuaan varkaudesta poliisille, lähti Brett ystävänsä kanssa seuraamaan autoa.

Teslan kännykkäsovellus mahdollistaa myös joidenkin auton toimintojen käyttämisen etänä, eikä Brett jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä varkaiden ilmeet, kun auton ikkunat aukesivat ja äänimerkki painui pohjaan. Brett myös rajoitti auton nopeutta sovelluksella.

Laitoin aamuinen kruisailu alkoi herättää sen verran paljon huomiota, että varkaat päättivät hylätä auton.

Teslan Sentry Mode -toiminnon ansiosta kamerat olivat tallentaneet hämäräpuuhissa olleen kaksikon ennen kuin he varastivat auton, minkä lisäksi toinen heistä oli pudottanut ajokorttinsa autoon, joten viranomaisten työ helpottui lopulta huomattavasti.

Lähde: 9Now, CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat