Tesla toimitti ensimmäisen sähkörekkansa Pepsille – "Näyttää siltä kuin se olisi tullut tulevaisuudesta"

Teslan sähkörekka pääsee viimein tositoimiin.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla esitteli Semi-sähkörekkansa hieman yli viisi vuotta sitten. Vielä marraskuun 2017 aikana uutisoitiin Teslan saaneen autostaan jo satoja tilauksia, eikä Semin ensimmäistä visiittiä liikenteeseen tarvinnut sitäkään pitkään odotella.

Sitten onkin ollut vähän hiljaisempaa. Auton valmistuksen oli määrä käynnistyä vuonna 2019, mutta toisin kävi.

Pitkään on kuitenkin tiedetty, että juomajätti Pepsi on yksi ensimmäisistä autoja tilanneista yhtiöistä. Autoja on ollut määrä vastaanottaa 15 kappaletta tämän vuoden loppuun mennessä, mutta niitä on sillä yhteensä sata kappaletta.

Pitkä odotus palkittiin viimein eilen torstaina, kun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk isännöi ensimmäisen ajoneuvon luovutustilaisuutta Nevadassa. Musk ajoi itse lavalle yhden neljästä Semistä.

– Tämä näyttää siltä kuin se olisi tullut tulevaisuudesta, Musk sanoi ojentaessaan avainkortit Pepsin edustajille Teslan tehtaalla Nevadassa.

Musk ei paljastanut torstain luovutustilaisuudessa, kuinka monta valmista Semiä se luovutti Pepsille. Tietoa ei tihkunut myöskään siitä, kuinka paljon autoja on jo valmistettu.

Tesla hehkutti tilaisuudessa Semin helppoa ajettavuutta sekä 800 kilometrin toimintamatkaa.

Yksi Semin erikoisuuksista on se, että kuljettaja istuu keskellä ohjaamoa.

Lähteet: Reuters, STT

Lue myös:

    Uusimmat