Tesla esitteli uuden sähkörekan – eikä siinä kaikki: Elon Musk paljasti myös toisen uuden mallin

Tesla paljasti Kaliforniassa eilen illalla paikallista aikaa uuden ensimmäisen sähkörekkansa prototyypin.

Toimitusjohtaja Elon Musk esitteli yleisön yllätykseksi Tesla Semi -rekan lisäksi myös uuden urheiluautomallin Roadsterin. Roadster on päivitetty versio Teslan ensimmäisestä automallista.

Muskin mukaan neljäpaikkainen Roadster kulkee yhdellä latauksella jopa tuhat kilometriä, joka on uusi ennätys sähköiselle kulkuneuvolle. Auto kiihtyy nollasta sadan kilometrin tuntivauhtiin 1,9 sekunnissa.

Tesla Roadsterista tulee Muskin mukaan maailman nopein sarjatuotantoauto.

Musk kertoi, että sähkörekka voi kulkea täydellä latauksella jopa 800 kilometriä, puolen tunnin latauksen pitäisi riittää yli 640 kilometrin matkalle. Sähkörekan valmistus on tarkoitus aloittaa vuoden 2019 lopulla.

Kolmen rekan letkalla sähkörekka kilpailee Muskin mukaan jo raideliikenteen kanssa.

Uudessa rekassa on Teslan mukaan neljä moottoria, yksi kutakin takapyörää kohden. Tilavassa ohjaamossa kuljettajaa reunustaa kaksi kosketusnäyttöä.

Tesla on viime aikoina kohdannut vastoinkäymisiä, koska yhtiön suurhanke, muita malleja edullisempi sähköauto Model 3 on viivästynyt. Tuotantoa ei ole saatu nostettua tavoiteltuun tahtiin ja yhtiö on edelläkävijän maineestaan huolimatta edelleen raskaasti tappiollinen. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tesla julkaisi Instagramissaan kuvan myös uudesta Roadsterista.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Juttua päivitetty 17.11. klo 8.50 tiedoilla Teslan viimeaikaisista vastoinkäymisistä ja sähkörekan kuvauksella sekä kuvilla.

***

Katso myös:

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille 14:45

Lue myös:

    Uusimmat