Tesla saanut satoja tilauksia sähkörekastaan – viimeisimpänä kelkkaan hyppäsi kuljetusjättiläinen

Elon Musk esitteli Tesla Semin 0:53

Sähköautovalmistaja Tesla esitteli aiemmin tässä kuussa raskaan liikenteen mullistamiseen tähtäävän Semin. 

Tesla Semi on ripeä sähkörekka. Se jättää polttomoottorilla varustetut kilpailijat varjoonsa kiihtymällä tyhjänä nollasta sataan viidessä sekunnissa. Täydessä 36 tonnin lastissakin sataseen ehditään alle 20 sekunnissa.

Valmistajan mukaan Semi kykenee ajamaan vaikuttavat 800 kilometriä yhdellä latauksella. Täydessä lastissa. Maantienopeuksilla. Semiä ladataan Teslan omalla Megachargerilla, jonka luvataan tarjoilevan 650 kilometrin edestä virtaa alle puolessa tunnissa.

Tesla otti Semistä kiinnostuneilta aluksi 5 000 dollarin varausmaksun, mutta on sittemmin nostanut summaa 20 000 dollariin. Se ei ole kuitenkaan estänyt jättifirmoja tilaamasta omiaan jo ennakkoon. Tilauksia ovat jättäneet muun muassa Walmart, Loblaws, Ryder, J.B Hunt sekä viimeisimpänä saksalainen kuljetusjätti DHL. Yhteensä ajoneuvoja on tilattu nyt noin 200 kappaletta.

DHL on myös yksi niistä yrityksistä, joille tarjottiin mahdollisuutta Semin testaamiseen jo ennen sen virallista julkaisua. Se aikoo käyttää sähkörekkaa aluksi USA:n suurkaupungeissa lyhyemmillä matkoilla, mutta suunnittelevansa sen ottamista käyttöön myös pidemmille taipaleille.

Semistä tulee tarjolle erilaisilla akkupaketeilla varustettuja versioita. Hintahaarukka on 150–200 000 dollaria.

Lähde: Electrek

***

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille 14:45

Lue myös:

    Uusimmat