Mainos

Terveellisyys painottuu ostopäätöksissä

Haastatelluista lähes 70 prosenttia suosii useimmiten ruisleipää valinnoissaan. Suosittuja ovat myös kevyttuotteet seka rasvattomat valmisteet.

Peräti 74 prosenttia suomalaisista pyrkii TNS Gallupin haastattelututkimuksen mukaan syömään terveellisesti. Haastatelluista suomalaisista 69 prosenttia suosii useimmiten ruisleipää valinnoissaan. Seuraavaksi suosituimpia ovat niin sanotut kevyet tuotteet 57 prosentilla ja rasvattomat tuotteet 45 prosentilla.

Ruoasta nautintoa hakevia kuluttajia oli haastatelluista 23 prosenttia ja terveellisyyttä painottavia 18 prosenttia. Naisista peräti 80 prosenttia pyrki syömään terveellisesti ja miehistä 66 prosenttia.

TNS Gallup haastatteli tutkimusta varten viime vuoden tammi-kesäkuussa 1858 suomalaista. Tutkimuksessa ryhmiteltiin kuluttajat neljään ryhmään elintarvikkeisiin suhtautumisen perusteella. Tutkimusta jatkettiin myös loppuvuonna, mutta tulokset näiltä osin ovat vielä kesken.

- Terveyttä ja hyvinvointia edistävien elintarvikkeiden kuluttaminen näyttää kasvavan tulevaisuudessa, arvioi tutkimustuloksia analysoinut tutkimuspäällikkö Tomi Härmä Dagmar Oy:stä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.