Mainos

Terrorismiepäilyjen arvioidaan heikentävän somalien asemaa Suomessa

Ilmapiiri somalialaistaustaisten ja kantaväestön välillä kiristyy Suomessa hiljattain julkitulleiden terrorismiepäilyjen takia, arvioivat asiantuntijat.

- Totta kai nämä epäilyt kiristävät ilmapiiriä somalialaisten ja kantaväestön välillä. Usein on niin, että yksi negatiivinen asia ottaa meiltä pois kymmenen positiivista asiaa. Uskon, että ongelmat lisääntyvät, sanoo Suomen somaliliiton varapuheenjohtaja Abdiaziz Godah.

Myös Itä-Suomen yliopiston rasismitutkija Vesa Puuronen arvioi, että tapaus saattaa vaikuttaa kantaväestön suhtautumiseen somalialaistaustaisiin.

- Tuskin tämä ainakaan mitenkään parantaa ilmapiiriä Suomessa. Todennäköisesti tässä käy ainakin niin, että vettä myllyynsä saavat ne tahot, jotka ovat somalialaisia milloin mistäkin asioista syyllistäneet.

Terrorismin rahoittamisesta ja ihmisten värväämisestä terrorismiin on vangittu kaksi henkilöä. Epäillyt, mies ja nainen ovat ulkomaalaistaustaisia, mutta tarkempaa tietoa heidän kansalaisuudestaan poliisi ei ole antanut. MTV3:n tietojen mukaan he ovat taustaltaan somalialaisia, mutta Suomen kansalaisia.

Somaliliitto: Terrorismiin nollatoleranssi

Abdiaziz Godah painottaa, ettei Somaliliitto hyväksy terrorismia missään muodossa.

- Vahvistusta epäiltyjen somalialaistaustalle ei ole vielä saatu, mutta linjamme on selvä. Terrorismille pitää olla nollatoleranssi. Yhdenkään somalialaisen, eikä kenenkään muunkaan pitäisi suunnitella mitään terrorismiin liittyvää.

Somalialaisen kovan linjan islamistijärjestön Al-Shabaabin on epäilty liittyvän tapaukseen. Poliisi ei ole kommentoinut vangittujen mahdollisia kytköksiä mihinkään järjestöön.

Abdiaziz Godahin mukaan Somaliliitto toimii yhteistyössä suojelupoliisin kanssa terrorismin kitkemiseksi.

- Meillä on yhteisvastuu näistä asioista. Keskustelemme Supon kanssa joka kolmas kuukausi ja tilanteen mukaan useamminkin.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.