Mainos

Terrori-iskusta epäilty Moussaoui välttää kuolemantuomion

Yhdysvaltain tuomioistuin on päättänyt, ettei WTC:n terrori-iskuista syytetylle ranskalaismiehelle voida vaatia kuolemantuomiota. Zacarias Moussaoui välttää vaateet, koska viranomaisten katsottiin estäneen puolustuksen yritykset kuulustella Yhdysvaltain vangitsemia al-Qaida-vankeja. Moussaouin mukaan al-Qaida-vangit voisivat todistaa, ettei hän ollut osallisena terrori-iskuihin. Viranomaisten mukaan kuulustelut saattaisivat merkitä salaisiksi luokiteltujen tietojen paljastumista ja uhkaa kansalliselle turvallisuudelle.

Tuomari Leonie Brinkeman päätös oli asiantuntijoiden mukaan yllättävä. Brinkeman oli yleisesti uskottu hylkäävän kaikki syytteet. Tässä tapauksessa syyttäjäpuoli voi yhä asettaa Moussaouin syytteeseen sotilastuomioistuimessa, jossa puolustuksen mahdollisuudet ovat rajallisemmat kuin siviilituomioistuimessa.

Ranskalainen Moussaoui on Yhdysvalloissa ainoa syytetty syyskuun terrori-iskuista. Moussaoui odottaa oikeudenkäynnin alkamista vankilassa Virginiassa.

Moussaouita voidaan syyttää edelleenkin osallistumisesta salaliittoon Yhdysvaltoja vastaan, vaikka häntä ei voidakaan nyt tuomarin päätöksen jälkeen syyttää suoranaisesta osallistumisesta syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin.

Moussaoui on myöntänyt kuuluneensa al-Qaida-verkostoon, jota Yhdysvallat syyttää syyskuun 11. päivän terrori-iskuista. Amerikkalaislehtien tietojen mukaan Moussaouin oli määrä osallistua lentokoneiden kaappaukseen ja käyttämiseen terrorihyökkäyksissä. Hänet pidätettiin kuitenkin ennen iskuja Minnesotassa siirtolaislakien rikkomisesta syytettynä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.