Tero Pitkämäen lopettamispäätös tuli pitkäaikaiselle valmentajalle puun takaa: "Olen kokenut ihan kaiken"

16:00
Tero Pitkämäki ja Hannu Kangas kommentoivat lopettamispäätöstä.

Tero Pitkämäen pitkäaikainen valmentaja Hannu Kangas yllättyi, kun keihästähti ilmoitti hänelle viime keskiviikkona lopettavansa uransa.

– Totta kai on vuosien saatossa jo monta vuotta tiennyt, että tämä päivä koittaa jonakin päivänä. Pakko kyllä myöntää, että puskista se silti tulee. Aika herkissä tunnelmissa oltiin viime viikolla. Varmaan oltiin koko meidän tiimi. Tämä on iso päätös, Kangas kuvaili lehdistötilaisuudessa.

Kankaalla on Pitkämäen kanssa valmennusyhteistyötä takana kunnioitettavat 23 vuotta.

– Se on kaikilla mittareilla kohtuullinen pala omaa elämää. Valtavan kiitollinen olen jokaisesta hetkestä ja jokaisesta vuodesta. 

Pitkämäki heitti pitkään 2000-luvulla maailman kirkkaimmalla huipulla. Hän saavutti seitsemän arvokisamitalia, joiden joukossa oli vuoden 2007 maailmanmestaruus.

– Pikkupojasta oli aika suora reitti maailman huipulle. Siellä vielä peräti 15 vuotta. Teron matkassa voin sanoa, että olen kokenut ihan kaiken. Ilon hetket, pettymykset ja loukkaantumiset, kaikki mahdollinen. On tämä ollut itselleni upea matka upean ihmisen rinnalla, Kangas sanoi ja jatkoi:

– Voin sanoa, että Tero on opettanut paljon. Viimeisinä vuosina ja matkan varrella varmasti yhtä paljon minua, jos minä olen jotakin pystynyt antamaan Terolle. On ollut hienoa tiimityötä, että tällainen tarina on päätöksessä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja