Teräväiseltä "tuplatarjoilu" voittomaaliin – Aho päätti Toronton pyristelyt, Kapanen iski rakettisoolosta

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho nakuttivat tehopisteen mieheen, kun Toronto Maple Leafs taipui jääkiekon NHL:ssä maalein 5–2.

Ylälaidan videolla juttua NHL-yön suomalaisonnistumisista.

Teräväinen (0+1) alusti joukkueensa voittomaaliksi jääneen 3–1-osuman ylivoimalla. Teräväinen operoi tilanteessa siniviivalla ja tarjoili kiekon ensin poikittain oikealle puolelleen Sebastian Aholle. Aho ampui, mutta hänen mailansa katkesi ja kiekko lipui jäitä pitkin Toronto-puolustukselle.

Teräväinen oli kuitenkin tarkkana, pääsi kiinni purkukiekkoon viivalla ja sai pidettyä kiekon hyökkäysalueella. Hän tarjoili seuraavaksi kiekon jälleen poikittain oikealle puolelleen, ja Micheal Ferlandin pyssy puhui maalin arvoisesti (video NHL:n verkkosivuilla).

Kasperi Kapanen (1+0) nosti Toronton maalin päähän osumalla reilun neljän minuutin päästä näyttävästä rakettisoolosta. Kapanen tikkasi hurjaa kyytiä omalta puolustusalueelta oikeaa laitaa pitkin ylös ja päätti suorituksensa terävällä rannelaukauksella maaliin (video alla).

Aho (1+0) käytännössä lopetti Toronton pyristelyt leipomalla 4–2-osuman tyhjään maaliin reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Andrei Svetshnikov iski tämän jälkeen vielä yhden naulan tyhjään Maple Leafs -maaliin.

Aho on nyt saldonnut 20 otteluun 7+17=24 tehopistettä. Teräväisellä on kasassa pinnat 4+13=17 ja 22 ottelua pelanneella Kapasella 9+7=16.