Sinivalkoinen myrsky! Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho tekivät tuhojaan Philadelphiassa

Teuvo Teräväinen teki tehot 2+1 ja Sebastian Aho syötti kaksi maalia, kun Carolina Hurricanes kukisti Philadelphia Flyersin 5-3-vierasvoitossa jääkiekon NHL-kierroksella.

Kaksikko oli mukana toisen erän jokaisessa maalissa, joilla Hurricanes hankki jo 3-0-johdon. Philadelphia nousi päätöserässä peliin mukaan, mutta Teräväinen lopetti vastustajan rimpuilut 5-3-osumallaan, joka oli hänelle kauden kymmenes.

Toisessa erässä Teräväinen alusti Dougie Hamiltonin 1-0-maalin, Aho passasi ylivoimalla Justin Williamsin ylivoimaosuman ja vielä erän lopussa Teräväinen niittasi kiekon reppuun Ahon loistavasta poikkisyötöstä – niin ikään ylivoimalla.

Carolina johti kolmannen erän alussa jo 4-0, kunnes Philadelphia aloitti nousunsa aina maalin päähän. Tässäkin vieraiden maalissa oli suomalaispanosta, kun Hurricanesin miehistöön jälleen nostettu Saku Mäenalanen kamppaili kiekon kulmasta omilleen.

Mäenalanen kuulutettiin jo ensimmäistä kertaa urallaan NHL-maalin syöttäjäksi, mutta maali vaihdettiin lopulta Warren Foegelen ohjaukseksi, mikä pudotti Mäenalasen pois syöttöpisteen saaneiden joukosta.

Alle viisi minuuttia ennen loppua Carolina karkasi kuitenkin vastahyökkäykseen, ja kiekon alueelle tuonut Teräväinen päätti laukoa itse. Kiekko livahti Flyers-vahti Michal Neuvirthin jaloista ja lirui maaliin.

Teräväinen valittiin ottelussa ykköstähdeksi ja Aho kolmostähdeksi. Ensimmäistä kertaa sitten marraskuun kaksi ottelua putkeen voittanut Carolina on itäisessä konferenssissa kymmenen pistettä perässä viimeisestä pudotuspelipaikasta.