Nyt lähti: Sebastian Aho loisti ja täräytti voittomaalin – Teuvo Teräväiseltä villi alustus

Sebastian Aho iski voittomaalin ja kirjautti tililleen myös syöttöpisteen, Carolina Hurricanes tarrasi voittokantaan NHL-kauden toisessa ottelussaan. Columbus Blue Jackets taipui lukemin 3–1.

Ylälaidan videolla kuvaa Carolinan edeltävän yön avausottelusta New York Islandersia vastaan Ahon tehosuorituksen kera.

Ahon iskemä 2–1-osuma syntyi toisessa erässä. Micheal Ferland heitti kiekon oikealta laidalta rystyllä kohti maalin vasenta kulmaa, Teuvo Teräväinen sai matkalla ohjattua kiekkoa, ja Aho täppäsi pelivälineen rystypuolellaan yläpesään.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Aho briljeerasi vielä Hurricanesin 3–1-maalissa. Suomalaishyökkääjä nousi hyökkäysalueelle vauhdilla vasenta kaistaa pitkin. Vaikka Columbus-puolustaja Oliver Björkstrand tökki Ahoa vimmatusti, suomalaisässä pysyi kiekossa ja jakoi lopulta tyylipuhtaan tarjoilun keskelle Michael Ferlandille. Ferlandin pyssy puhui terävästi, ja ottelun viimeinen maali näki päivänvalon.

Edeltävänä yönä Carolina oli kärsinyt NHL-kauden ensimmäisessä ottelussaan New York Islandersille 1–2-jatkoaikatappion. Carolinan uusi päävalmentaja Rod Brind'Amour ei antanut tuolloin keskushyökkääjä Ahon johtamalle ykkösketjulle puhtaita papereita, mutta nyt Ferland–Aho–Teräväinen-vitja loisti. Aholla on kahdesta ottelusta kasassa pisteet 1+2, kun taas Teräväisen pistetili aukesi syöttöpinnalla ja Ferlandilla on nyt tilillään 1+1-tehot.

Columbus-taiston ykköstähden kunnian saanut Carolina-maalivahti Curtis McElhinney torjui 31 kutia. Ottelu oli 35-vuotiaalle konkarin ensimmäinen virallinen peli Hurricanes-paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat