"Terapeutti-Ville" osti vain yhden vaalimainoksen, mutta pääsi yli 6 000 äänellä eduskuntaan – näin hän onnistui

Someterapeutti Ville Merinen haluaa ajaa mielenterveysasioita eduskunnassa 1:49
Someterapeutti Ville Merinen haluaa ajaa kansanedustajana mielenterveysasioita. Hän kertoo ostaneensa eduskuntaa varten uuden, tummansinisen puvun. Lisää tuoreen kansanedustajan fiiliksiä videolla!

Vastavalittu kansanedustaja, sosiaalisen median "Terapeutti-Villenä" tunnettu psykoterapeutti Ville Merinen kertoo, mitä aikoo eduskunnassa ajaa mielenterveysaiheiden tiimoilta.

Somessa tunnettu psykoterapeutti Ville Merinen, 38, valittiin sunnuntaina Sdp:n riveistä eduskuntaan 60 muun uuden kansanedustajan rinnalla. Merinen keräsi Pirkanmaan vaalipiirissä huimat 6271 ääntä. Psykoterapeutti ylläpitää TikTokissa suosittua terapeuttiville-tiliä, jossa hän käsittelee mielenterveysaiheita ja vastaa seuraajiensa kysymyksiin. 

Merinen kertoo nyt MTV Uutisten haastattelussa tuoreita tunnelmiaan vastavalittuna kansanedustajana. Psykoterapeutti hankki ensitöikseen uudelle työpaikalleen sopivan asun.

– Kävin ostamassa puvun. Olen enemmän ollut nuorekkaasti pukeutuva hupparimies, mutta nyt löytyi hieno puku, tummansininen – toimii.

Tavoitteena olla mielenterveysasioiden äänitorvi eduskunnassa

Psykoterapeutti aikoo ajaa eduskunnassa itselleen tärkeitä teemoja mielenterveyden ympärillä. Merinen kertoo haluavansa olla mielenterveysasioiden äänitorvi, joka ajaa matalamman kynnyksen hoitoja Suomeen. Myös terapiakoulutusta pitäisi Merisen mukaan rukata uuteen uskoon. 

– Tällä hetkellä psykoterapiakoulutus maksaa noin 30 000–60 000 euroa, mikä johtaa siihen, että koulutukseen hakeutuu vain varakkaita ja vähän iäkkäämpiä ihmisiä. Sehän ei ole millään tavalla järkevää, koska iso osa asiakaskunnasta on esimerkiksi aika nuorta.

Merinen muuttaisikin psykoterapeutin koulutuksen joko tavalliseksi yliopistokoulutukseksi tai yliopiston erikoistumiskoulutukseksi. 

Yhdellä maksetulla vaalimainoksella ja somekampanjoinnilla eduskuntaan

Sometyötään Terapeutti-Ville ei aio jatkossakaan hylätä, vaikka mielenterveysaiheisten videoiden määrä saattaakin kansanedustajan velvollisuuksien vuoksi hieman laskea. Ilman somea Merinen ei luultavasti olisi nyt eduskunnassakaan: psykoterapeutti teki käytännössä kaiken vaalityönsä somekanavillaan tuhlaamatta euroja fyysisiin vaalituotteisiin. Merinen on aiemmin kertonut ostaneensa ainoastaan yhden mainoksen bussiin.  

– Päätin, että en ensinnäkään rasita luontoa millään mainoksilla. En ostanut yhtään ainutta fyysistä tuotetta itse, puolue osti minulle muutaman.

Merinen ei ostanut somessakaan laikaan lisänäkyvyyttä.

– Se kuulostaa helpolta, mutta olenhan minä sitten laittanut tunneissa ihan järkyttävän määrän aikaa siihen. Olen käytännössä vastannut yli 10 000 viestiin tässä talven aikana, muun muassa ääniviesteillä. Se on ollut vaalityöni tässä. Jos sitä näkyvyyttä lähtisi ostamaan rahalla, niin se olisi aika iso summa. Mutta minulla tietysti oli se oma sanoma jo valmiiksi.

Somessa suosiota niittänyt psykoterapeutti Ville Merinen saa nuorilta viestejä päivittäin – näitä asioita nuoret kysyvät 5:15
 Terapeutti-Villenä tunnettu Ville Merinen kertoi viime kesänä MTV Uutisille, millaisia kysymyksiä nuoret hänelle lähettävät. Katso video!

Vastavalittu kansanedustaja Ville Merinen nähdään tiistaina 4.4. Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat