Terapeutti selittää, mikä kumppanissa usein ärsyttää: "Yksi yleisimmistä asioista, joista naiset valittavat"

Mikä äitejä uuvuttaa? 8:11
KATSO MYÖS: Mikä äitejä uuvuttaa? Uutisaamun haastattelussa dosentti Matilda Sorkkila ja Huono Äiti Sari Helin.

Terapeutti paljastaa viraaliksi levinneellä TikTok-videollaan, mikä asia miehissä ärsyttää puolisoita eniten.

Yhdysvaltojen Minnesotassa toimiva avioterapeutti Corrin Voeller kertoo viime vuonna julkaistulla, suosioon nousseella TikTok-videollaan, mikä hänen kokemuksensa mukaan ärsyttää naisia avioliitossa jopa eniten. Videosta ovat hiljattain uutisoineet muun muassa New York Post ja Tyla.

Voeller selittää videolla eron "aktiivisen vastuunoton" ja "passiivisen vastuunoton" välillä.

– Aktiivinen vastuunotto olisi sitä, että etsit asioita, joita voisit kotonasi tehdä, ja otat vastuun niistä asioista, jotka kodissasi pitää tapahtua, hän selittää.

Sen sijaan passiivinen vastuunotto on terapeutin mukaan sitä, että olet tarjolla auttamaan, mutta odotat, että joku muu kertoo sinulle, mitä pitää tehdä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tämä on yksi yleisimmistä asioista, joista naiset valittavat – he sanovat aviomiestensä odottavan heidän kertovan, mitä pitää tehdä, Voeller kertoo.

Voellerin mukaan naiset haluavat rinnalleen ihmisen, joka on "aktiivisesti vastuussa kodinhoidosta ja lapsista, eikä odota vaimon kertovan hänelle, mitä pitää tehdä".

"Niin uuvuttavaa"

Videota on katsottu yli 1,5 miljoonaa kertaa, ja kommenttien perusteella Voellerin väitteessä on perää.

– Voi luoja, se on niin uuvuttavaa! Olen iloinen, etten ole ainoa, joka joutuu kestämään tätä puolisoltaan, kommentoi yksi.

– Tai kun he sanovat, että eivät pidä siitä, että heille kerrotaan, mitä pitää tehdä, mutta eivät aktiivisesti tee itse mitään, kommentoi toinen.

– Jos kuulen "mitä voin tehdä auttaakseni?" vielä kerran, huudan, kiteytti kolmas.

Hyvä on muistaa, ettei kyseessä ole välttämättä aina sukupuolikysymys, eikä ongelma tietenkään kosketa kaikkia pareja. Moni kommentoija intoutuikin kehumaan omaa, kotitöihin osallistuvaa puolisoaan. 

Kotitöiden jakaminen reilusti joka tapauksessa kannattaa, sillä kummankin osapuolen tyytyväisyyden lisäksi sillä voi olla vaikutusta seksielämäänkin. Esimerkiksi Cornellin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että tasapuolisesti kotitöitä tekevät pariskunnat harrastavat seksiä keskimäärin 6,8 kertaa kuukaudessa. Parisuhteissa, joissa kotityöt jäävät toisen osapuolen harteille, kuukausittaisten seksikertojen määrän havaittiin liikkuvaan puolestaan kahden ja neljän välillä.

Ankea, ankeampi, parisuhde – mitä hyötyä valittamisesta on?

Ankea, ankeampi, parisuhde - mitä hyötyä valittamisesta on? 8:37
Lotta Sonninen uskoo, että parisuhteestakin saa valittaa: "Jos se tiskikoneen täyttäminen alkaa ottaa pannuun, niin..."

Lue myös:

    Uusimmat