Mainos

Teollisuustuotannon pudotus jatkuu jyrkkänä

Teollisuustuotannon jyrkkä pudotus jatkui helmikuussa.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 22,2 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammikuussa teollisuustuotanto väheni 21,8 prosenttia vuoden takaisesta. Kolmen viime kuukauden aikana teollisuustuotannosta on vähentynyt viidennes vuoden takaiseen verrattuna.

Helmikuussa kaikkien päätoimialojen tuotanto laski. Kemianteollisuuden tuotanto laski runsaat 15 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto laski lähes 24 prosenttia. Eniten tuotanto laski metsäteollisuudessa 32 prosenttia.

Toistaiseksi vähimmillä 'vaurioilla' on näyttää selvinneen elintarviketeollisuus, jonka tuotanto laski helmikuussa 10 prosenttia vuoden takaisesta.

Metalliteollisuuden tilaukset puolittuivat

Myös teollisuuden uusien tilausten arvo jatkoi laskuaan helmikuussa.

Uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 41 prosenttia pienempi kuin viime vuoden helmikuussa. Tammi-helmikuussa uudet tilaukset laskivat 39,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Tilausten arvo pieneni kaikilla tarkasteltavilla päätoimialoilla.

Aiempien kuukausien tapaan uusien tilausten lasku oli erityisen voimakasta metalliteollisuudessa, jossa laskua kertyi 49,7 prosenttia.

Tekstiiliteollisuudessa tilaukset laskivat 30,4 prosenttia, paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialan tilaukset 27,6 prosenttia ja kemianteollisuuden tilaukset 10,8 prosenttia.

Teollisuuden uudet tilaukset -indeksi kuvaa yritysten uusien tilauksien arvon kehitystä niiden hyödykkeiden ja palveluiden osalta joiden tuotannon on tarkoitettu tapahtuvan Suomessa sijaitsevalla toimipaikalla. Tilasto perustuu harkinnanvaraiseen otokseen, jonka perushavaintoyksikkönä on yritys tai toimialayksikkö.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.