Mainos

Teollisuuden luottamus tulevaisuuteen heikkeni

Kotimaisen teollisuuden luottamus tulevaisuuteen heikkeni jonkin verran marraskuussa, mutta teollisuuden suhdannetilanne on lievästä pehmenemisestä huolimatta edelleen hyvä.

Teollisuuden ja työnantajien julkistaman luottamusindikaattorin mukaan teollisuuden tuotantokapasiteetti oli marraskuussa yhä tehokkaasti hyödynnettynä, ja 91 prosenttia vastaajista arvioi kapasiteetin olevan täysin käytössä.

TT:n luottamusindikaattorin saldoluku oli marraskuussa 16, kun luku lokakuussa oli tarkistettujen tietojen mukaan 22. Rakennusalan luottamusindikaattori aleni marraskuussa yhteen. Lokakuussa pisteluku oli 13. Rakennusteollisuusyritysten tilauskannat ovat kuitenkin yhä hyvät, ja työvoiman määrää suunnitellaan lisättävän lähikuukausina.

Kotimaisen teollisuuden vientikysyntä on jatkunut vahvana ja tilauskirjat ovat edelleen tavanomaista täydemmät. Valmiiden tuotteiden varastot ovat likimain normaalit. Tuotannon kasvun arvellaan jatkuvan ripeänä, ja myyntihintojen uskotaan yhä nousevan.

TT:n mukaan luottamusindikaattorit laskivat yleisesti Euroopassa. Euro-alueella pisteluku aleni lokakuun kuudesta marraskuun viiteen ja koko EU:n alueella kolmeen lokakuun viidestä. Suhdannetilanne oli marraskuussa suhteellisesti paras Ranskassa ja heikoin Irlannissa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.