Tennismestarin ura pakettiin maanantaiaamuna? Hedman: Andy Murrayn loiston taustalla poikkeuksellinen ratkaisu

Andy Murrayn juniorivuosien visiitti Espanjaan viitoitti Skotlannin tennisässän tietä tähteyteen, arvioi C Moren tennisselostaja Jari Hedman.  

Murray, 31, ilmoitti juuri Australian avointen alla, että tämä kausi jää hänen uransa viimeiseksi. Päätöksen taustalla on sitkeä lonkkavamma, josta Murray ei ole toipunut lähellekään huippuiskuaan leikkauksen jälkeen. 

Skottipelaaja haluaisi päättää uransa Wimbledonissa kesällä, mutta hän tunnusti lehdistötilaisuudessa Melbournessa, että hänen uransa viimeinen ottelu saatetaan nähdä Australian avoimissa.  

– Murraylla on aika paha vastustaja avauskierroksella, Roberto Bautista Agut, joka voitti Dohan kisan kaksi viikkoa sitten. Se saattaa jäädä Murrayn viimeiseksi otteluksi. Toivottavasti ei, jotta ura päättyisi Wimbledonin keskuskentällä, jolla hän on voittanut kaksi mestaruutta, Hedman kommentoi. 

Murray ja Bautista Agut kohtaavat Suomen aikaa maanantaiaamuna, noin klo 9 alkaen. 

Peruslyönnit haltuun Espanjassa

Murray on voittanut urallaan kolme Grand Slam -titteliä. Kaudella 2012 tullut US Openin voitto oli ensimmäinen brittipelaajan GS-mestaruus sitten vuoden 1936 ja Fred Perryn. Odotus sumujen saarilla oli siis erittäin pitkä. 

– Modernin tenniksen aikakaudella oli aina luultu, ettei Brittein saarilta voi tulla pelaajia, koska ei sieltä tullut koskaan pelaajia. Siellä oli nurmi harjoitusalustana, ja he pelasivat syöttö-lentolyöntipeliä. He olivat hyviä syötönpalauttajia, mutta peruslyöntipelistä ei oikein tahtonut tulla mitään. Veli Paloheimokin sanoi aikanaan, että jos hän olisi Englannin tennisliiton päävalmentaja, hän rakennuttaisi sinne massakenttiä, jotta he oppivat peruslyönnit, Hedman taustoittaa. 


Murrayn menestyksen taustalla on rohkea päätös hakea osaamista ulkomailta. 

– Murrayn vanhemmat lähettivät hänet muista brittipelaajista poiketen Espanjaan harjoittelemaan pariksi vuodeksi, nimenomaan sitä massapeliä. Kyllä Andy on näyttänyt muille brittipelaajille, että täältäkin voi nousta.

– Sitten se hänen käsittämätön fysiikkansa. Hän on ihan hirveä tekemään hommia fyysisellä puolella, Hedman listaa Murrayn menestystekijöitä.

Seuraava brittimenestyjä voisi olla 24-vuotias Kyle Edmund, joka eteni viime kauden Australian avoimissa peräti välieriin.  

– Edmund on nyt TOP15:ssä, tullut siellä Murrayn vanavedessä. Nouseeko hän joskus kärkikymppiin, se jää nähtäväksi, mutta esikuvia ja suunnannäyttäjiä tarvitaan, Hedman päättää. 

Hedman kommentoi pääkuvan videolla lisää miestenniksen "mestarinelikon" hajoamista ja nuorien haastajien esiintuloa, Serena Williamsin ennätysjahtia naisten kentillä sekä Henri Kontisen ja John Peersin menestysnäkymiä nelinpelissä. Alla Tulosruudun ennakkojuttu Australian avoimista ja tenniskaudesta. 

 

Lue myös:

    Uusimmat