Tennismestari kyynelehti – Andy Murray ilmoitti uran päättymisestä tunteikkaassa tilaisuudessa

Tenniksen maailmanlistan entinen ykköspelaaja, kolminkertainen Grand Slam -voittaja Andy Murray päättää menestyksekkään uransa tällä kaudella. Skottipelaaja ilmoitti päätöksestään Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. 

Alla Tulosruudun viimeisin lähetys torstailta. 

Murray, 31, piti Australian Melbournessa perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän totesi päättävänsä uransa vaikean lonkkavamman takia. Murray pelaa vielä ainakin maanantaina alkavissa Australian avoimissa, ja yrittää jatkaa Wimbledonin turnaukseen saakka, mutta kauden ensimmäinen Grand Slam -turnaus Melbournessa saattaa jäädä uran viimeiseksi kisaksi. 

– Kyllä, se saattaa olla mahdollista. En tiedä pystynkö pelaamaan tämän kivun kanssa vielä 5-6 kuukautta, Murray vahvisti.

Tennistähti sanoi, että niinkin arkiset asiat kuin sukkien ja kenkien laittaminen jalkaan tuottavat valtavaa kipua. Hän harkitseekin toista lonkkaleikkausta, jonka tähtäimenä olisi hänen elämänlaatunsa parantaminen. 

Lehdistötilaisuuden alku (video alla) oli erittäin tunteikas, sillä kyyneliä vuodattanut Murray pystyi vastaamaan vain yhteen kysymykseen lyhyesti, kunnes hän joutui vetäytymään hetkeksi takahuoneeseen.  

Murrayn lonkka leikattiin vuosi sitten, eikä hän ei ole pystynyt palaamaan huippuiskuun sen jälkeen. 

Skotin Grand Slam -voitot ovat Wimbledonista (2013 ja 2016) ja US Openista (2012). Australiassa hän on ollut finaalissa viidesti, mutta hävinnyt joka kerta. 


Lue myös:

    Uusimmat