Henri Kontinen ja John Peers mestaruusjahtiin raikkaista lähtökohdista – "Vähän kuin avioliitto, paluu vaimon luokse on kiva"

Avain Henri Kontisen ja John Peersin paluuseen tenniksen nelinpelin ehdottomaksi huippupariksi on henkisellä puolella, arvioi C Moren tennisselostaja Jari Hedman. 

Sesongit 2016 ja 2017 päättyivät Kontisen ja australialaisen Peersin osalta ATP-finaaliturnauksen mestaruuteen, minkä lisäksi kaksikko juhli Australian avointen titteliä kaksi vuotta sitten. Kontinen oli valtaosan kaudesta 2017 nelinpelirankingin ykkönen.  

Viime vuonna pari voitti kolme turnausta, mikä oli Kontiselle huonoin lukema neljään kauteen. Samalla molempien ranking putosi 20. sijan huonommalle puolelle. 

Hedmanin mielestä syytä huoleen ei kuitenkaan ole. 

– Ei heidän taidot ole mihinkään ruostuneet. "Henkka" on edelleen yksi maailman parhaista nelinpelaajista, Hedman huomauttaa.

– Viime kaudella heille tuli paljon avaus- ja toisen kierroksen tappioita, ja näistä moni tuli kolmannen erän katkaisupeleissä. Siellä kaikki on pienestä kiinni. Itseluottamusta pitää olla, että uskallat 7-7-tilanteessa päätöserässä syöttää ässän tai palauttaa pitkin linjaa rystyltä.

Hedmanin mukaan kaksikolla on tällä hetkellä eniten petrattavaa "korvien välissä". Itseluottamusta puuttuu.  

– He tarvitsevat nyt heti alkuun pari hyvää ottelua, pojat löytävät näin toisensa.

Kontinen pelasi viime viikolla pitkästä aikaa turnauksen muun kuin Peersin kanssa, kun hän osallistui Aucklandin kisaan tanskalaisen Frederik Nielsenin parina. Peersille oli näytösottelukiireitä kotimaassaan.  

Edellisestä "syrjähypystä" ATP-tasolla oli aikaa yli kaksi vuotta. Kontinen pelasi parina Dominic Inglotin kanssa syyskuussa 2016. 

– Henkalle teki varmaan ihan hyvää pelata näin ja palata sitten Peersin pariksi. Se on vähän kuin avioliitto – mennä takaisin vaimon luokse, niin onpas kiva, Hedman summaa hymyillen.

Hedman kommentoi pääkuvan videolla lisää miestenniksen "mestarinelikon" hajoamista ja nuorien haastajien esiintuloa, uransa päättävän Andy Murrayn perintöä tennikselle sekä Serena Williamsin ennätysjahtia naisten kentillä. Alla Tulosruudun ennakkojuttu Australian avoimista ja tenniskaudesta. 

 

Lue myös:

    Uusimmat