Serena Williams tylysti ulos Wimbledonista – ura jatkumassa?

Katso aamun Tulosruudusta lisää asiaa Williamsiin liittyen.

Serena Williams, 40, puki Wimbledonin valkoisen kaavun ylleen ja palasi vuoden tauon jälkeen tenniskentille.

Hänen edellinen kaksinpeliottelunsa on viime Wimbledonista, jolloin hän joutui luovuttamaan ensimmäisen kierroksen ottelunsa.

Tennislegendan paluuottelu päättyi kuitenkin tappioon. Williamsin ranskalaisvastustaja Harmony Tan otti naisten kaksinpelin avauskierroksella kolmen erän päätteeksi voiton lukemin 7–5, 1–6, 7–6 (10–7).

Suomen aikaa tiistain puolella alkanut ottelu päättyi keskiviikkona alkuyöstä. Kohtaaminen venähti yli kolmituntiseksi.

Williamsin vahvuudet, kova syöttö ja peruslyönti, olivat tiistai-iltanakin valttia.

Sen sijaan pelitauko ja ikääntyminen näkyivät hidastuneessa liikkeessä, mitä Tan käytti koho- ja pysäytyslyönneillään hyväkseen.

Pelaamattomuus on kolahtanut myös vanhan mestarin rankingiin, sillä hän löytyy maailmanlistalla sijalta 1 204. Yhdysvaltalainen on voittanut yhteensä 23 kaksinpelin grand slam -turnausta, mikä on eniten avoimena aikana.

Palaako Williams vielä Wimbledoniin? Siihen kysymykseen mestari vastaa mystisesti.

– Tuohon en osaa juuri nyt vastata. Kuka tietää missä minut nähdään seuraavaksi. Annoin tänään kaikkeni. Ehkä huomenna olisin pystynyt parempaan. Ehkä viikko sitten olisin pelannut paremmin. Tänään pystyin tällaiseen suoritukseen. Sen asian kanssa on osattava olla sinut, Williams kommentoi.

Vaikka paluu loppui Wimbledonissa lyhyeen, Williams väläyttää mahdollisuutta jatkaa uraansa elokuussa "kotiturnauksessaan" US Openissa. Huono tulos Wimbledonissa motivoi häntä edelleen harjoituskentälle.

– US Openissa voitin ensimmäisen Grand slamini. Se on minulle todella erityinen turnaus. Minulla on rutkasti motivaatiota olla parempi ja pelata vielä kotona, Williams sanoo. 

Wimbledon on ollut hänelle kaikista paras, sillä kaksinpelistä on tullut seitsemän mestaruutta ja lisäksi nelinpelistä siskonsa Venus Williamsin kanssa kuusi.

Serenan edellinen grand slam -voitto on Australian avoimista 2017. Hän on ollut uransa aikana 319 viikkoa maailmanlistan kärjessä, ja monet pitävät häntä kaikkien aikojen parhaana naistennispelaajana.

Lue myös:

    Uusimmat