Tennislegenda joutui Greta Thunbergin ja muiden ilmastoaktivistien hampaisiin sponsorisopimuksen vuoksi – vastasi sovittelevalla viestillä

Sveitsiläinen tennislegenda Roger Federer on joutunut puolustuskannalle sen jälkeen, kun hänen yhteistyönsä investointipankki Credit Suissen kanssa herätti kritiikkiä. Credit Suissea on arvosteltu siitä, että se rahoittaa fossiilisten polttoaineiden kehittämiseen keskittyneitä yhtiöitä.

Ympäristöaktivistit ovat kritisoineet 20-kertaisen Grand Slam -voittaja Federerin ja pankin välistä yhteistyötä, ja viikon aikana sosiaalisessa mediassa aihetunniste RogerWakeUpNow eli Herätys, Roger on ollut nousussa.

Federerin arvostelijoihin liittyi myös ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg, joka jakoi Twitterissä tennisässää arvostelevan viestin.

Guardian-lehti kertoo, että joukko sveitsiläisiä aktivisteja järjesti tempauksen Federerin kritisoimiseksi jo pari vuotta sitten. Aktivistit pelasivat tennistä Credit Suissen eri toimitiloissa ja kieltäytyivät maksamasta teosta määrättyjä sakkoja. 

Federer: Otan ilmastonmuutoksen vakavasti

Roger Federer on parhaillaan valmistautumassa Australian avoimeen tennisturnaukseen, joka alkaa viikon kuluttua. Julkinen paine kävi sen verran suureksi, että hän julkaisi viikonloppuna lausunnon. Sponsoristaan hän ei lausunut mitään ainakaan suoraan.

– Otan ilmastonmuutoksen vaikutukset ja uhan erittäin vakavasti. Varsinkin kun saavuin perheeni kanssa Australiaan keskelle tuhoisia metsäpaloja, Fededer totesi.

– Olen kiitollinen nuorille ilmastoaktivisteille siitä, että he kehottivat meitä kaikkia pohtimaan käyttäytymistämme ja toimimaan innovatiivisten ratkaisujen puolesta. Olemme velkaa heille ja itsellemme, että kuuntelemme. Käytän etuoikeutettua asemaani keskustellakseni sponsoreideni kanssa tärkeistä kysymyksistä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja