Lähde: Roger Federer raivostui toimittajan Greta Thunberg -tempusta – tennistähti vaati kuvamateriaalin salaamista

Tähtipelaaja Roger Federer raivostui ilmastoaktivisti Greta Thunbergin kuvaa heilutelleelle toimittajalle Australian avointen alla, paljastaa sveitsiläinen Blick-lehti

Federer otti ennen turnausta osaa hyväntekeväisyystapahtumaan, jossa kerättiin rahaa Australian maastopalojen uhreille. Pelattuaan erän tennistä Nick Kyrgiosin kanssa Federer jäi antamaan kommentteja kotimaansa Sveitsin medialle. 

Ilmapiiri kiristyi, kun eräs RTS-kanavan toimittaja tuli Federerin lähelle ja näytti tälle ruotsalaisen ilmastoaktivistin Greta Thunbergin kuvaa. Thunberg, 17, kritisoi aiemmin tammikuussa Federeriä siitä, että tällä on sponsorisopimus Credit Suissen kanssa. Pankkialan yhtiöllä on yhteyksiä fossiilisten polttoaineiden teollisuuteen.     

Toimittajan ja Federerin välisen tilanteen silminnäkijä kommentoi Tages-Anzeiger-lehdelle, että tennistähti raivostui tempauksesta. Lähteen mukaan Federer ja tämän manageri olivat varmistaneet, ettei kuvia tilanteesta julkaista. Australian avointen järjestäjät uhkasivat myös poistaa RTS:n akkreditoinnin turnaukseen, mutta Federer ei halunnut tätä, sillä se olisi rankaissut myös muita toimittajia. 

Useamman toivottamalta tuntuneen tilanteen turnauksessa selvittänyt Federer pelaa torstaina kaksinpelin välierässä serbialaista Novak Djokovicia vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat