Käsittämättömiä huuhaa-puheita koronafiaskon taustalla: maailmantähti Novak Djokovicille rapaa joka suunnasta – "Missä päin maailmaa tämä on sallittua?"

Miestenniksen ykköspelaajan Novak Djokovicin viimeaikaiset toimet ja kommentit – tuoreimpana Adria Tour -näytöskiertueen käänteet – ovat keränneet paljon kritiikkiä lajiyhteisöltä. 

Djokovicin järjestämän Adria Tourin osakilpailu päättyi viikonloppuna Kroatian Zadarissa ennenaikaisesti, kun turnauksessa pelannut bulgarialainen Grigor Dimitrov sai koronavirustartunnan. Maanantaina tuli uutinen toisesta tartunnasta – myös Kroatian Borna Coric oli sairastunut. 

Dimitrov ja Coric pelasivat lauantaina vastakkain. Lisäksi kiertueella ei ole ollut yleisörajoituksia, ja hygieniasuosituksia ei ole noudatettu. Tähtipelaajien rellestäminen yökerhossa nousi myös otsikoihin. 

Serbian Belgradissa 12. kesäkuuta käynnistynyt, neljässä maassa pelattavaksi suunniteltu kiertue keräsi jo etukäteen kritiikkiä. Lisäksi Djokovic on hämmästyttänyt kommenteillaan ja teoillaan koronakevään aikana. 

Serbialaistähti on puhunut muun muassa avoimesti rokotevastaisuudestaan. Hän myös järjesti sosiaalisessa mediassa livelähetyksen, jossa hän väitti, että ihminen pystyy puhdistamaan vettä positiivisilla ajatuksilla. Tukea näkemyksilleen hän sai huuhaa-tieteilijöiltä.

Kaikki tämä tukee ajatusta, ettei Djokovic pidä koronavirusta uhkana.

Nyt kanssapelaajatkin ovat tarttuneet Djokovicin näkemyksiin. Yhdysvaltalalainen Tennys Sandgren, joka on yltänyt Grand Slam -tasolla puolivälieriin, näpäytti napakasti. 

– Jos Novak ei saa koronavirustartuntaa, minä alan siunata juomaveteni positiivisilla fiiliksillä, Sandgren kirjoitti Twitterissä.

Juttu jatkuu kuvan alla.  

Myös Nick Kyrgios, joka tunnetaan pelitaitojensa lisäksi arveluttavista tempauksista, kritisoi Adria Tourille osallistuneita pelikavereitaan. 

– Luupäinen ratkaisu pitää näytösturnaus. Pikaista toipumista teille, mutta noin käy, kun ei välitä varotoimista. Tämä ei ole vitsi, aussipelaaja totesi Twitterissä

Naispelaaja Kiki Bertens kauhisteli jo näkemäänsä Belgradin-turnauksen jälkeen. 

– Näin kuvia Novak Djokovicista kättelemässä kaikkien kanssa ja yhteiskuvauksissa järjestäjien kanssa. Miten tämä on mahdollista? Missä päin maailmaa tämä on sallittua? Bertens ihmetteli Tennis Worldin mukaan

Djokovic on sanonut odottavansa huipputenniksen paluuta, ja ainakin Ranskan avointen sekä US Openin järjestämistä yritetään vielä loppuvuonna. Adria Tourilla nähty sekoilu voi kuitenkin vaarantaa nämä suunnitelmat. 

Adria Tourin piti alkuperäisen suunnitelman mukaan jatkua vielä Montenegrossa sekä Bosnia ja Hertsegovinassa tulevina viikkoina. Tämän viikon tapahtuma Montenegrossa kuitenkin peruttiin jo hyvissä ajoin, kun Zagrebissa järjestetyn turnauksen koronatoimet eivät vastanneet Montenegron tekemiin linjauksiin. 

Lue myös:

    Uusimmat