Tennislegenda ja australialaistähti ilmiriidassa: "Ei selvästikään kaikista terävin"

Tennislegenda Boris Beckerin ja australialaispelaaja Nick Kyrgiosin välille on kehittynyt muheva sanasota Twitterissä. Sanailu alkoi, kun Becker otti Kyrgiosin hampaisiinsa tiistaina. 

–En pidä rotista. Jokainen, joka haukkuu kanssaurheilijoita, ei ole minun ystäväni. Katso peiliin, jos kuvittelet olevasi meitä parempi, saksalainen tviittasi osoittaen sanansa Kyrgiosille.

Beckerin kiukku on peräisin Kyrgiosin aiemmin Instagramissa julkaisemasta videosta, jolla hän arvosteli saksalaistähteä Alexander Zvereviä. Zverev osallistui aiemmin Adria Tour -näytöskiertueelle, jolla useat ihmiset saivat koronavirustartunnan.

Zverevin testi oli negatiivinen, mutta hän kertoi vetäytyvänsä joka tapauksessa omaehtoiseen karanteeniin. Karanteeni näytti kuitenkin jäävän lyhyeksi, kun Zverev nähtiin tanssimassa täpötäydessä yökerhossa sunnuntaina julkaistulla videolla. Tästä Kyrgios ei pitänyt ja kutsui kirosanoilla höystetyssä julkaisussaan Zvereviä vastuuttomaksi.

Eikä Kyrgios jäänyt sanattomaksi Beckerinkään edessä.

– Voi hyvä luoja, Boris. Tämä ei ole kilpailu. Kyseessä on maailmanlaajuinen pandemia, ja jos joku käyttäytyy idioottimaisesti, kuten Alex, aion puuttua siihen, Kyrgios kirjoitti.

Tämän jälkeen keskustelu alkoi ottaa kierroksia. Beckerin vastaus tuli lähes välittömästi.

– Elämme kaikki covid-19-pandemian keskellä. Se on karmea ja on tappanut liian monia ihmisiä. Meidän pitää suojella perheitämme ja rakastettujamme ja noudattaa ohjeita. Mutta en siltikään pidä rotista, saksalainen jyrähti.

Kyrgios puolestaan ihmetteli, miten Becker saattoi arvostella häntä siitä, että vaati karanteenia rikkonutta tilille teoistaan.

Becker tuntui olevan samaa mieltä siitä, että Zverevin tulisi hävetä, koska rikkoi karanteenohjeistuksia. Hänen mielestään kommentointi pitäisi kuitenkin hoitaa yksityisesti.

Lopulta keskustelu alkoi mennä henkilökohtaisuuksiin. Asialla oli aiemminkin kommenteillaan hämmennystä ja pahennusta aiheuttanut Kyrgios.

– Boris Becker on suurempi typerys (doughnut) kuin uskoinkaan. Osaa lyödä lentolyöntejä, mutta ei selvästikään ole kaikista terävin kynä penaalissa. 

Tästä sanailu jatkui, mutta ei kovin rakentavassa hengessä. Becker lopetti osaltaan keskustelun toteamalla, että Kyrgios voisi olla Grand Slam -voittaja ja hieno roolimalli, jos hän lunastaisi koko potentiaalinsa. Becker toivoi Kyrgiosin aikuistuvan.

Saksalainen Becker oli yksi miesten tenniksen suurista nimistä 1980–1990-luvuilla. Hän tuli tunnetuksi etenkin lentopelitaidoistaan. 

Becker otti urallaan 49 turnausvoittoa ja juhli Grand Slam -turnausvoittoa kuudesti. Becker oli parhaimmillaan maailmanlistan ykkössijalla.

Australialainen Kyrgios on tällä hetkellä ATP-rankingissa sijalla 40. Kyrgiosin toistaiseksi paras listasijoitus on 13:s. Hän on voittanut urallaan kahdeksan turnausta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja