Tenniksen supertähti Novak Djokovic sai koronatartunnan – taustalla kyseenalainen tapahtumaketju

Miestenniksen ykköspelaaja Novak Djokovic on antanut positiivisen koronanäytteen. Djokovic, 33, on ollut kovan kritiikin kohteena järjestämänsä Adria Tourin myötä.

Djokovic järjesti tenniskiertueen, johon osallistuneista pelaajista bulgarialainen Grigor Dimitrov ja kroatialainen Borna Coric antoivat jo aiemmin positiivisen koronanäytteen.

Kiertueella ei ollut yleisörajoituksia ja otteluiden yhteydessä ei noudatettu hygieniasuosituksia. Tähtipelaajat nähtiin myös juhlimassa yökerhossa, mikä aiheutti omalta osaltaan närää.

Kiertue lähti liikkeelle Serbian Belgradista ja sen oli tarkoitus kiertää neljä eri maata.

Tänään Djokovicin leiri julkaisi tiedotteen, jossa vahvistettiin, että hän on saanut koronatartunnan.

– Kun saavuimme takaisin Belgradiin, menimme heti testeihin. Oma testini oli positiivinen, kuten myös Jelenan (Djokovicin vaimo). Lapsemme testitulokset olivat kuitenkin negatiivisia, Djokovic totesi tiedotteessa.

Djokovicin mukaan kiertue järjestettiin, koska koronavirustilanteen uskottiin menevän parempaan suuntaan. Tautia on kuitenkin esiintynyt yhä Balkanin niemimaalla.

Kollegat hämillään

Djokovic ehti puhua kevään ja alkukesän aikana rokotevastaisuudestaan. Hän järjesti myös sosiaalisen median puolella livelähetyksen, jossa hän väitti, että ihminen pystyy puhdistamaan vettä positiivisella ajatuksella.

Djokovic myös vannoi, ettei hän pidä koronavirusta uhkana.

Ajatukset ovat herättäneet kovaa hämmennystä muiden tennispelaajien kohdalla.

– Jos Novak ei saa koronavirustartuntaa, minä alan siunata juomaveteni positiivisilla fiiliksillä, yhdysvaltalainen Tennys Sandgren kirjoitti Twitterissä.

– Luupäinen ratkaisu pitää näytösturnaus. Pikaista toipumista teille, mutta noin käy, kun ei välitä varotoimista. Tämä ei ole vitsi, Nick Kyrgios totesi Twitterissä

Lue myös:

    Uusimmat