Tenniksen supertähti joutui veitsihyökkäyksen kohteeksi – karmaiseva kuva paljastaa teon raakuuden: "Olisin voinut joutua hautausmaalle"

Tshekin tennistähti Petra Kvitova joutui veitsimiehen hyökkäyksen kohteeksi vuoden 2016 joulukuussa. Mies oli murtautunut sisään Kvitovan kotiin ja yrittänyt ryöstää tämän. Tshekkiläinen kertoi Guardianille kokemastaan.

Kvitova on voittanut paluunsa jälkeen kahdeksan kaksinpelin WTA-titteliä. Yhteenotto ryöstäjän kanssa oli lähellä päättyä Kvitovan uran lopetukseen, sillä puolustaessaan itseään haavoitti hän vasenta kättään vakavasti. 

Hän pelasi myös alkuvuonna Australian avointen finaalissa, jossa kuitenkin hävisi Japanin Naomi Osakalle.

– Kiitos, että pysyitte mukana huolimatta siitä, että en tiennyt, pystynkö koskaan pitämään mailaa kädessäni, Kvitova sanoi tappiollisen finaalin jälkeen.

Kukaan muu naispelaaja ei ole voittanut yhtä montaa titteliä viimeisen parin vuoden aikana. Kvitova kertoi, kuinka hyökkäys muutti häntä ihmisenä.

– Aikaisemmin olin usein stressaantunut, mutta nyt olen rentoutuneempi. Ymmärrän nyt, että elämän pienet asiat merkitsevät enemmän, kuten hyvä sää, perheen kanssa oleminen ja ystävien tapaaminen. Isot ongelmat voivat vaikuttaa minuun, mutta en enää välitä pienistä ja tyhmistä asioista, Kvitova kertoo.

Tshekkiläisen vasen käsi ei toimi vieläkään sataprosenttisesti ja häneltä puuttuu tunto kahdesta sormenpäästä. 

– Minulla oli onnea epäonnekkaassa tilanteessa. Täysin rehellisesti puhuen, olisin voinut päätyä hautausmaalle, Kvitova toteaa.

12 kuukautta hyökkäyksen jälkeen 33-vuotias Radim Zondra pidätettiin ja tuomittiin tämän vuoden maaliskuussa kahdeksan vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja murrosta.

Lue myös:

    Uusimmat