Burnoutin kokenut tennislegenda katosi julkisuudesta kahdeksan vuotta sitten – palasi nyt yllättäen julkisuuteen

Kolminkertainen Grand Slam -voittaja ja olympiakultaa vuonna 1992 Barcelonassa napannut Jennifer Capriati katosi lähes kokonaan julkisuudesta vuonna 2010. Hän oli kärsinyt uransa aikana huumeongelmasta ja oli myös saanut tuomion poikaystävänsä pahoinpitelystä. 

Videolla tiistain iltakymmenen Tulosruutu.

Capriati oli jo nuorella iällä sensaatio lajissaan, hän pelasi itsensä vain 14-vuotiaana Ranskan avointen semifinaaleihin. Kaksi vuotta myöhemmin, hän voitti olympiakultaa. Vanhemmalla iällä kuitenkin uraa varjostivat monet eri kohut. 

Yhdysvaltalainen Capriati joutui vaikeuksiin oikeuden kanssa, ja jäi kiinni näpistyksestä sekä huumeiden hallussapidosta. Hänet laitettiin hoitokotiin ja hän kärsi samanaikaisesti masennuksesta. 

– En ollut tyytyväinen itseeni. En tenniksen pelaamiseeni, elämääni, vanhempiini, valmentajaani tai minun ystäviini. Kun katsoin itseäni peilistä, niin näin sen vääristyneen kuvan itsestäni. Olin niin ruma ja lihava, halusin tappaa itseni, Capriati kertoi New York Timesin haastattelussa 18-vuotiaana

Capriati lopetti tenniksen 28-vuotiaana monien eri vammojen saattelemana. Vuonna 2010 hän yritti itsemurhaa. Kolme vuotta myöhemmin hänet tuomittiin 30 päivän yhteiskuntapalveluun poikaystävänsä pahoinpitelystä.

Sen jälkeen hän katosi julkisuuskuvasta. Hän katkaisi yhteydet vanhoihin pelikavereihinsa, eikä koskaan ilmaantunut paikalle, vaikka hänet saatettiin kutsua kunniavieraaksi turnaukseen. Nyt hän on kuitenkin tehnyt poikkeuksen. Capriati ilmestyi palkintojen jakajaksi Singaporen WTA-turnauksen yhteydessä järjestetyssä tilaisuudessa. Tämä sai tenniksen ystävät haukkomaan henkeään.

Monet eivät tunnistaneet ex-tennistähteä samaksi ihmiseksi, joka pelasi itsensä lajin fanien sydämiin. Paluu lajin pariin, joka teki Capriatista tähden, on hänen mielestään ollut onnistunut. 

– On erittäin mielenkiintoista katsoa tennistä jälleen kerran. Rakastan edelleen lajia. Olen ajatellut paljon tennistä. Toivon, että voisin tehdä jonkinlaisen comebackin. Ihminen kokee elämässä erilaisia vaiheita, ja koen, että nyt ikävöin tennistä ja haluan tehdä jotain sen parissa, Capriati sanoi saksalaiselle Bildille. 

Lue myös:

    Uusimmat