Tenniksen superlupauksen valtava tragedia – isä kuoli juuri tärkeän turnauksen alla: "Tämä ei koskaan mene pois"

4:20
Tulosruutu kertoi Australian avointen ensimmäisen kierroksen tapahtumista.

Amanda Anisimova pelasi viime vuonna läpimurtokauttaan, kun häntä kohtasi kamala tragedia. Yhdysvaltalaisen tennislupauksen maailma synkkeni 17 vuoden iässä, kun hänen isänsä Konstantin Anisimov kuoli juuri ennen US Openin grand slam -turnausta.

Amanda Anisimova oli yltänyt Ranskan avoimissa välieriin, ja hän oli valmistautumassa kotiturnaukseensa US Openiin. Perhe kuitenkin huolestui, kun isä-Konstantinista ei kuulunut useisiin päiviin mitään.

Perheen huomattua, että Konstantinin asunnon ovi oli lukittu sisältäpäin, poliisi hälytettiin paikalle. Poliisi löysi Konstantinin kuolleena lattialta 52-vuotiaana.

– Tämä ei koskaan mene pois. Sitä ei voi kuitenkaan muuttaa, ja täytyy päästä takaisin elämään kiinni, Amanda Anisimova kommentoi isänsä kuolemaa New York Timesille.

Anisimova vetäytyi US Openista. Hän palasi hetkeksi kehiin syksyllä.

– Oli todella vaikeaa lähteä kotoa, Anisimova sanoi haastattelussa kuukausi sitten.

Nyt Anisimova ,18, on jälleen takaisin tositoimissa ja pelaa Australian avoimissa 22:nneksi sijoitettuna pelaajana. Yhdysvaltalainen uskoo, että hän voi tänä vuonna voittaa grand slam -turnauksen ja kertoo tehneensä kovasti töitä.

Nuorukaisen valmentaja Carlos Rodríguez kuitenkin uskoo, ettei Anisimova ole kuitenkaan vielä valmis suruprosessissaan.

– Meidän täytyy olla todella huolellisia ja todella herkkiä, eikä kiirehtiä. Viimeisten kuukausien aikana hänellä on ollut todella vaikea tilanne eikä paljoa aikaa reagoida, Rodríguez sanaili.

Rodríguez on aiemmin toiminut muun muassa seitsenkertaisen grand slam -voittaja Justine Heninin valmentajana. Henin menetti äitinsä 12-vuotiaana.

– Sanon aina, että joskus lapsena sinun täytyy hyväksyä se, mikä ei ole hyväksyttävää. Justinen täytyi käydä prosessi läpi, ja Amandan täytyy käydä myös.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja