Tenniksen supertähdeltä yllättävä ilmoitus – jää tauolle pelaamisesta: "Tätä on hyvin vaikea pukea sanoiksi"

Nelinkertainen grand slam -turnausvoittaja Naomi Osaka putosi tenniksen Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen kolmannella kierroksella ja kertoi ottelun jälkeen kyynelehtien jäävänsä tauolle tenniksestä.

– En rehellisesti sanottuna tiedä, milloin pelaan seuraavan tennisotteluni. Luulen että pidän jonkin aikaa taukoa pelaamisesta, Osaka sanoi mediatilaisuutensa päätteeksi. Hänen pelinsä kanadalaista Leylah Fernandezia vastaan oli päättynyt vasenkätisen vastustajan voittoon erin 5–7, 7–6 (7–2), 6–4.

Osaka jättäytyi pois tämänvuotisista Ranskan avoimista ja Wimbledonista mielenterveyssyiden takia.

– Miten sanoisin tämän? Minusta on tuntunut viime aikoina, etten olen iloinen, kun voitan. Se on pikemminkin helpotus. Ja kun häviän, olen erittäin surullinen. Minusta se ei ole normaalia. En haluaisi itkeä, mutta minusta tuntuu että..., Osaka sai sanottua.

Tässä vaiheessa lehdistötilaisuutta Osakalle ehdotettiin haastattelun päättämistä, mutta hän sanoi haluavansa jatkaa.

– Tätä on hyvin vaikea pukea sanoiksi. Oikeastaan minusta tuntuu, että olen siinä pisteessä, jossa yritän selvittää itselleni, mitä haluan tehdä, Osaka sanoi.

Osaka oli hävinnyt grand slam -ottelun viimeksi Australian avoimissa tammikuussa 2020, ja japanilaistähdellä oli allaan 16 perättäistä otteluvoittoa arvoturnauksissa.

Viime vuoden Yhdysvaltain avointen ja tämän vuoden Australian avointen voittojensa ohella Osaka on jättänyt joko kesken tai kokonaan väliin muut grand slam -turnaukset tällä aikavälillä. 

Osakalla oli mahdollisuus voittaa ottelu toisessa erässä, mutta Fernandez voitti ratkaisevat pisteet. Osaka löi mailansa useita kertoja maahan.

– Olen todella pahoillani siitä. En ole varma, miksi tein niin. Käskin itseäni pysymään tyynenä, mutta olin kiehumispisteessä. Yleensä pidän haasteista. Mutta viime aikoina olen tuntenut oloni hyvin ahdistuneeksi, kun asiat eivät suju toivomallani tavalla, Osaka kertasi.


Lue myös:

    Uusimmat