Mainos

Tenniksen 18-vuotias suomalainen suurlupaus elää lajin ehdoilla: "Muut aktiviteetit sijoitetaan treenien ja pelimatkojen oheen"

1:56
Videolla Oona Orpanan haastattelu.

Tenniksen 18-vuotias suomalaislupaus Oona Orpana tähyää sadan parhaan pelaajan joukkoon. Orpana kertoi MTV Urheilulle omasta tennisurastaan ja tavoitteistaan.

Hän on noussut tasaiseen tahtiin WTA:n rankinglistalla ja parantanut sijoitustaan viime vuoden elokuusta joulukuuhun noin 400 pykälää. Hän on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 666. Suomalainen tiedostaa tavoitteidensa haasteen. Orpana sanoo, että liian kiire tavoitteiden saavuttamiseen ei saa olla.

– Tenniksen ehdoilla mennään aika pitkälti. Muut aktiviteetit sijoitetaan tennistreenien ja pelimatkojen ohelle. Tennis vie päivästä kuutisen tuntia, Orpana sanoo.

Suomalaisen pelilliset taidot ovat jo hyvässä kunnossa. Erot huippupelaajien välillä ovat pieniä. Taktiikassa Orpanalla riittää vielä hiottavaa. Hän harjoittelee uuden tshekkivalmentajansa kanssa puolet ajasta Suomessa ja puolet Tshekeissä.

– Kausi on nyt lähtenyt hyvin käyntiin ja parit ensimmäiset kisat menivät hyvin. Nyt on kevään aikana tavoitteena siirtyä pelaamaan isompia kisoja. Totta kai haluaisin saada omaa rankingsijoitustani ylös mahdollisimman nopeasti, Orpana kertoo.

Perhe on ollut vahvasti Orpanan tukena monissa asioissa, eikä vähiten taloudellisesti.

– Perhe tukee täysillä ja on lähtenyt hyvin mukaan. Haminasta ollaan alun perin kotoisin ja nyt koko perhe on muuttanut Helsinkiin. Nyt kun vielä harjoittelen osaksi Prahassa, niin se oli vielä isompi satsaus koko perheeltä. Totta kai on sponsoreita lähtenyt hyvin mukaan ja saan apua myös sitä kautta, Orpana toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja