Teneriffan karmivassa luolamurhassa yhä synkempiä piirteitä: Isänsä hirmuteolta ainoana hengissä pelastunut Jonas, 7, matkusti takaisin koti-Saksaan pedofiliasta vuonna 2015 epäillyn papin kanssa

2:01
Tästä luolasta nainen ja 10-vuotias poika löydettiin Teneriffalla.

Teneriffalla äitinsä ja isoveljensä murhaa todistaneen saksalaispojan tarina on saanut uusia, entistä synkempiä käänteitä. Espanjalaismediat kertovat, että 7-vuotias poika matkusti sukulaistensa luo koti-Saksaan pedofiliasta aiemmin epäillyn katolilaisen papin kanssa. Perhesurmasta epäilty pojan isä odottaa oikeudenkäyntiä Espanjassa.

ABC-lehti kertoo, että Jonas-pojan vie Saksaan Teneriffen saksalaisessa seurakunnassa työskentelevä pappi, jota tutkittiin vuonna 2015 epäiltynä pedofiliasta. Mukana oli myös yksi henkilö Saksan konsulaatista.

43-vuotias mies surmasi raa'asti luolaan pääsiäismunajahtiin huokuttelemansa ex-vaimonsa ja 10-vuotiaan poikansa. Toinen lapsi, 7-vuotias Jonas, pelastautui ja löydettiin harhailemasta maastosta.

Lue lisää tapauksesta:

Epäillyt teot tapahtuivat punkkitarkastuksessa kesäleirillä

Epäilyt teot ajoittuivat vuonna 2014 Saksassa pidetylle kesäleirille, jossa pappi oli tehnyt kahdelle lapselle punkkitarkastuksen. Katolisen kirkon määräysten mukaan papit tai leirien ohjaajat eivät kuitenkaan saa suorittaa näitä tarkastuksia, vaan heidän on opastettava lapset ja nuoret tekemään ne itse.

Lasten vanhemmat tekivät sopimattomasta tarkastuksesta rikosilmoituksen. Tapaus tutkittiin, mutta syytteitä ei nostettu. Pappi sai kuitenkin huomautuksen siitä, ettei hän ollut "kunnioittanut fyysistä välimatkaa".

Katolilainen kirkko ohjeisti fyysisen koskemattomuuden rajoja vuonna 2012 sen jälkeen, kun ympäri maailmaa oli raportoitu pappien käyttäneen lapsia seksuaalisesti hyväkseen. Ohjeistuksen tarkoituksena on estää epäilyttävien tilanteiden syntyminen.

Pappi siirrettiin Saksasta Teneriffalle

Tapauksen jälkeen saksalaispappi jätti seurakuntansa ja hänet sijoitettiin uudelleen Kanarian saarilla sijaitsevaan saksalaisseurakuntaan.

Espanjalaisviranomaisten mukaan pappi valittiin kauhunäytelmää todistaneen Jonaksen seuraksi Saksan konsulaatin suosituksesta. Oikeusviranomaisten mukaan heillä ei ollut tietoa aiemmista pedofiliaepäilyistä.

Pappi myös vieraili useaan otteeseen lapsen luona sinä aikana, kun hän odotti kotiinpääsyä Teneriffalla. Lupa vierailuihin oli saatu Saksasta pojan äidinpuoleisilta isovanhemmilta, jotka eivät korkean ikänsä vuoksi päässeet itse matkustamaan saarelle.

Tieto pappiin aiemmin kohdistuneista epäilyistä saavutti viranomaiset sähköpostilla, jonka lähettäjä oli eräs Teneriffalla asuva saksalainen, kertoo Canarias en red -verkkojulkaisu.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja