Mainos

Espanjalaiset pöyristyivät: "Todellinen farssi, laki suojelee näitä hirviöitä" – 9-vuotiaan joukkoraiskauksesta epäillyt liian nuoria oikeuteen

Koulutovereidensa raiskaaman 9-vuotiaan tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua Espanjassa. 9-vuotias poika joutui viime viikolla sairaalahoitoon sen jälkeen, kun hänet oli raiskattu väkivaltaisesti koulun vessassa välitunnilla.

Tekijät eivät joudu oikeudelliseen vastuuseen nuoren ikänsä takia, mikä on saanut espanjalaiset vaatimaan lakien muuttamista.

Maan tiedotusvälineet ovat seuranneet tiiviisti maata järkyttänyttä epäiltyä joukkoraiskausta. Viranomaiset saivat tiedon tapahtuneesta viime viikolla sen jälkeen, kun 9-vuotias uhri oli joutunut sairaalaan vammojensa takia.

Tapaus sattui Chilluévarin pikkukaupungissa Jaenin alueella Etelä-Espanjassa. Poikaa hoitettiin sairaalassa läheissä Úbedan kaupungissa. 

Raiskaukset tapahtuivat koulun vessassa välitunnilla

Jo sairaalassa poika kertoi, ettei joukkoraiskaus ollut ensimmäinen. El Español-lehden mukaan poika kertoi vanhemmilleen, että hänet oli raiskattu samojen poikien toimesta "kolme tai neljä kertaa", ja että kaikki tapaukset olivat tapahtuneet koulun alueella koulupäivän aikana.

9-vuotiasta uhria ole peloteltu niin pahoin, ettei hän aiemmin uskaltanut kertoa raiskauksista kenellekään.

Koulusta vakuutetaan, ettei sen henkilökunnalla ollut minkäänlaista aavistusta tapuhtuneesta.

Uhri ei toistaiseksi jatka koulunkäyntiään.

Epäillyt tekijät puolestaan on erotettu koulusta määräajaksi. Näillä näkymin he saavat palata tunneille 22. maaliskuuta.

Epäillyillä ei rikosoikeudellista vastuuta

Raiskauksista epäillyt pojat on siis erotettu koulusta määräajaksi, mutta juuri muuta rangaistusta heille ei ole luvassa nuoren ikänsä takia.

Viranomaisten mukaan poikia ei nähdä oikeudessa, koska yksikään epäillyistä ei ikänsä puolesta ole teoistaan rikosoikeudellisessa vastuussa, kertoo Cadena Ser.

Se, mitä nelikolle seuraavaksi tapahtuu, on nyt sosiaaliviranomaisten käsissä.

Epäillyillä rankka kotitausta

Epäillyt ovat romanitaustaisia, ja kolme heistä, 9-vuotias ja 13-vuotiaat kaksoset, ovat keskenään veljeksiä. Neljäs tekijä on heidän 11-vuotias serkkunsa. 

El Españolin mukaan kolmen veljeksen isä oli jättänyt perheensä lasten synnyttyä. Äiti puolestaan kuoli syöpään 27-vuotiaana, mistä lähtien veljekset ovat asuneet äidinpuoleisen isoäitinsä huostassa.

Myös neljäs epäilty, kolmikon serkku, on kasvanut isoäitinsä kasvattamana. Isästä ei ole tietoa ja äiti työskentelee toisaalla Espanjassa 600 kilometrin päässä, kertoo El Español.

Poikien läheiset sanovat El Españolissa, etteivät usko syytöksiin. Molemmat perheet kertovat poikien kiistäneen teot. Heidän mukaansa syytökset johtuvat siitä, että pojat ovat romaneja. 

Kaupunkilaiset kauhistuneita

Chilluévarin pikkukaupungissa, jossa joukkoraiskaukset ovat tapahtuneet, ei viime päivinä juuri muusta ole puhuttu. Asiaan on otettu kantaa myös viranomaisten taholta.

Esimerkiksi Andalusian aluehallinnon johtaja Susana Díaz sanoi tuoreeltaan olevansa "kauhistunut" tapauksen johdosta.

Samaa koulua käyvien lasten vanhemmat pelkäävät raiskauksista epäiltyjen paluuta opinahjoonsa.

– Nyt heidät on erotettu, mutta mitä tapahtuu, kun he palaavat? Minä toivoisin, että he vaihtaisivat koulua. Jos he ovat tehneet tämän yhden kerran, miksi he eivät tekisi sitä uudestaan, sanoo El Españolin haastattelema opiskelijatoverin vanhempi. 

Espanjalaiset vaativat lakimuutosta

Mutta tapaus on koskettanut koko Espanjaa ja tiedotusvälineissä lukijat vaativat lainsäädännön uusimista.

– Jos on tarpeeksi mies raiskatakseen, on tarpeeksi mies myös mennäkseen vankilaan, kirjoittaa eräs lukija ABC de Sevilla -nettilehden Facebook-sivuilla.

– Järkyttävä päätös. Alaikäisiä rikoksentekijöitä suojeleva laki on todellinen farssi, joka päästää nuorisorikolliset pälkähästä ilman minkäänlaista rangaistusta. Se pitää uusia heti, sanoo toinen.

– Heidän erotetaan koulusta, mutta muuten nuorisolaki suojelee näitä hirvioitä??? Jos he nyt pystyvät tähän, mitäköhän kaikkea he tekevät viiden vuoden kuluttua, kauhistelee kolmas.

– Käsittämätöntä, ettei 12-vuotiaan tarvitse kantaa vastuuta teostaan vain siksi, että on 12, kirjoittaa eräs lukija.

13.2.18 klo 7.43: Mustalaistaustaisia-sana vaihdettu romanitaustaisia-sanaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.