Italian tuhoisasta köysirataturmasta ainoana selvinnyt poika on joutunut uskomattoman huoltajuusriidan keskelle – isoisä kaappasi Israeliin

Kolme ihmistä on pidätetty Italian köysirataturmasta – tältä näyttää vaurioitunut vaijeri 1:05
Video: Tältä tuhoisassa onnettomuudessa vaurioitunut vaijeri näytti.

Italiassa toukokuussa sattuneesta köysirataonnettomuudesta ainoana selvinnyt 6-vuotias poika on viety vastoin hänen huoltajansa tahtoa Israeliin. Viejänä on pojan isoisä. Italialaiset syyttäjät ovat alkaneet tutkia asiaa, The Guardian kertoo. 

Poika on ollut keskellä huoltajuusriitaa, kun hänen vanhempansa sekä kaksivuotias veljensä kuolivat onnettomuudessa. Riitaa käydään Italiassa ja Israelissa asuvien sukulaisten kesken.

Tilanne on kimurantti, sillä pojan vanhemmat olivat Israelin kansalaisia, mutta asuivat Italiassa. Poika on oleskellut ennen epäiltyä sieppaustaan isän puolen tätinsä luona. Täti sai huoltajuuden, kun poika oli toipunut onnettomuudesta ja pääsi sairaalasta kesäkuussa.

Pojan äidinpuoleinen täti, joka asuu Tel Avivissa Israelissa, aloitti viime kuussa adoptioprosessin ja väitti juristinsa kanssa, että lapsi on panttivankina.

Pojan äidin puolen isoisä puolestaan muutti Tel Avivista Italiaan onnettomuuden jälkeen. Italialaismedioiden mukaan isoisä otti lapsen mukaansa lauantaiaamuna, muttei palauttanut poikaa sovitusti isän puolen tädilleen.

Kun asiasta ilmoitettiin poliisille, havaittiin, että poika oli lähtenyt isoisänsä mukana yksityiskoneella maasta. Diplomaattilähteet myöhemmin varmistivat, että kone laskeutui Israeliin.

Isänpuoleinen täti oli italialaisten mediatietojen mukaan toistuvasti lähettänyt viestejä pojan isoisälle, joka oli lopulta vastannut ”pojan palanneen kotiin.”

Tädin asianajaja kommentoi tapausta tänään italialaiselle Corriere della Sera -lehdelle.

– Uutiset ovat järkyttäviä kaikille ja aiheuttavat paljon huolta. Hänet kaapattiin perheestä, jonka kanssa hän kasvoi, ja vietiin lääkäreiltä, ​​jotka edelleen hoitavat hänen traumojaan, hän lausui.

Köysirataonnettomuus tapahtui 23. toukokuuta Maggiorejärven rannalla Stresan kunnassa Piemonten alueella.

Vaunun kyydissä oli 15 ihmistä, joista vain nyt huoltajuuskiistan keskellä oleva poika selviytyi.

Lue myös:

    Uusimmat