Tempparit-osallistujat esittivät karuja väitteitä ohjelman kulisseista Ylellä – HS: Tv-pomo lupaa selvitystä

3:27
Näin MOT-ohjelmassa nähty Mira Ahola kertoi MTV:lle syistä, jotka saivat hänet ja hänen silloisen puolisonsa Valton lähtemään mukaan Temptation Island Suomi -ohjelmaan

Muun muassa Nelosen Temptation Island Suomi -ohjelman osallistujien karut väitteet ohjelman kulisseista nousivat tapetille maanantaina Ylen MOT-ohjelmassa.

Myös MTV Uutiset kertoi eilen, että Ylen MOT-ohjelman laajassa selvityksessä kävi ilmi, että suomalaisten tosi-tv-ohjelmien osallistujasopimuksissa on huomattavia epäkohtia. 

Yle tarkasteli ohjelmaa varten asiantuntijoiden kanssa osallistujasopimuksia kolmesta suositusta tosi-tv-ohjelmasta, jotka olivat Temptation Island Suomi, Big Brother Suomi sekä Au pairit.

MOT-ohjelmassa kuultiin myös kyseisten ohjelmien osallistujia. Yksi heistä oli Temptation Island -ohjelmassa nähty Tia Rauhamäki.

– Sairastuin masennukseen tän ohjelman myötä ja aloin syömään masennuslääkitystä. Uniongelmia. Kärsin omasta kehonkuvan muutoksesta. En nähnyt omaa kehoani enää realistisesti ja sen myötä sairastuin sitten syömishäiriöön, Rauhamäki kertoo ohjelmassa.

Temppareita esittävän Nelosen kanssa samaan konserniin kuuluva Helsingin Sanomat tavoitti Nelosen televisiojohtaja Ville Toivosen kommentoimaan MOT:ssa kuultuja väitteitä.

Toivonen sanoi, että Nelonen media aikoo tutkia Ylen selvityksen yhteydessä esitetyt väitteet osallistujien ikävistä kokemuksista.

– Isona toimijana ymmärrämme vastuumme myös reality-ohjelmien tuotantojen eettisten toimintatapojen tarkastelussa ja kehittämisessä, Toivonen kommentoi sähköpostitse HS:lle.

Tia Rauhamäki kertoi MOT-ohjelmassa kokeneensa jopa itsetuhoisia ajatuksia. Tv-pomo ei kuitenkaan ottanut suoraan kantaa rajuihin kokemuksiin HS:lle toimittamassaan lausunnossa.

– Me emme voi ottaa kantaa yksittäisten henkilöiden ja ohjelmia tehneiden tuotantoyhtiöiden välisiin sopimuksiin tai ohjelmanteon yhteydessä käytyihin luottamuksellisiin keskusteluihin tai terveys- tai sopimustietoja koskeviin asioihin.

Tosi-tv-julkisuuden varjopuolia on aiemmin tuonut esiin myös toinen Temptation Islandilta tuttu osallistuja Mira Ahola, joka päätyi pettämään silloista puolisoaan Temppareissa. Ahola on kertonut sosiaalisessa mediassa saaneensa ohjelman jälkeen jopa tappouhkauksia. Hän on myös kertonut hakeutuneensa terapiaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja