Mainos

Teloitukset vähentyneet Kiinassa

Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvioineet Kiinan teloittavan vuosittain 8000-10 000 ihmistä, eli enemmän kuin muualla maailmassa yhteensä.

Kiinassa teloitusten määrä on laskenut noin 10 prosenttia vuoden alun jälkeen, kertoo China Daily -lehti. Maan korkein oikeus on käsitellyt tammikuusta alkaen kaikki alempien oikeusasteiden langettamat kuolemantuomiot. Maan korkeimman oikeuden tiedottajan Ni Shoumingin mukaan kymmenyksen vähennys kahdessa Pekingin tärkeimmässä tuomioistuimessa "vastaa tilannetta myös muualla maassa".

Tuomioistuimet ovat ryhtyneet jakamaan kuolemanrangaistuksia varovaisemmin, koska päätöksen palauttaminen takaisin alempaan oikeusasteeseen merkitsee nöyryytystä sen tuomareille, Ni sanoo. Renminin yliopiston rikosoikeuden asiantuntija Chen Weidong ennustaa kuolemantuomioiden määrä vähentyvän tämän vuoden kuluessa lopulta noin 20 prosenttia.

-Kuolemanrangaistuksen harkitumpi käyttö on ajan hengen ja kansainvälisen käytännön mukaista, Chen päättelee. Kiina ei julkista tietoja teloitettujen määrästä. Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvioineet Kiinan teloittavan vuosittain 8000-10 000 ihmistä, eli enemmän kuin muualla maailmassa yhteensä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.