Mainos

TeliaSonera vahvistaa osuuttaan Türkcellistä

TeliaSonera nostaa omistustaan 64,3 prosenttiin.

TeliaSonera kasvattaa omistustaan turkkilaisessa matkapuhelinoperaattorissa Türkcellissä 64,3 prosenttiin. Yhtiö kertoi tänään sopineensa Cukurova-konsernin kanssa, että se ostaa siltä 27 prosentin osuuden turkkilaisyhtiöstä 3,1 miljardin dollarin (2,39 miljardin euron) hintaan.

TeliaSoneran toimitusjohtaja Anders Igel näkee kaupan ponnahduslautana mittavammalle laajentumiselle alueella. Türkcell on Turkin johtava matkapuhelinoperaattori, jolla on yli 23 miljoonaa asiakasta, mikä merkitsee 67 prosentin osuutta alan markkinoista Turkissa.

Igelin mukaan Türkcell on hyvinhoidettu yhtiö ja sen toiminta kannattavaa. TeliaSonera on vuoden ajan odottanut tätä mahdollisuutta.

Kauppa on tarkoitus saada päätökseen ennen vuoden puoltaväliä. Monialakonserni Cukurova jatkaa paikallisena yhteistyökumppanina 13,5 prosentin omistusosuudella. Igelin mukaan on tärkeää, että yhtiöllä säilyy turkkilainen ilme.

Türkcell-yhtiöllä on toimintaa Turkin lisäksi Keski-Aasiassa, Pohjois-Kyproksessa ja Ukrainassa. Uutistoimisto TT:n haastattelema Igel näkee laajentumisen mahdollisuuksia Kazakstanissa, Azerbaidzanissa, Georgiassa ja Moldovassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.