Mainos

TeliaSonera epäilee laitonta rahansiirtoa Turkcellista

TeliaSonera on päättänyt ryhtyä oikeudellisiin toimenpiteisiin Turkissa saatuaan tietää, että Turkcell Holdingin pankkitililtä on luvattomasti siirretty noin 115 miljoonaa euroa.

Teleoperaattori TeliaSoneran taistelu turkkilaisesta Turkcell-operaattorista kovenee. Tänään yhtiö ilmoitti aloittavansa Turkissa oikeustoimet venäläistä Alfa Groupia vastaan.

TURKCELL

TeliaSonera ilmoitti oikeustoimista, kun selvisi, että venäläinen Alfa on ostanut 13 prosentin osuuden Turkcellista. Kauppa on osa rahoitussopimusta, jonka tarkoituksena on pelastaa Turkcellin suuromistajasuku Cukurova jättiveloista.

TeliaSonera syyttää kanteessa Alfan syyllistyneen laittomaan sekaantumiseen. Käytännössä se katsoo Alfan vahingoittaneen omaa liikesuhdettaan Cukurovan Groupin kanssa.

Kiistan taustalla on se, että TeliaSonera oli maaliskuussa nousemassa Turkcellin enemmistöomistajaksi. Esisopimuksen mukaan Cukurovat olivat myymässä TeliaSoneralle 27 prosentin lisäsiivun Turkcellista. Turkkilainen sukuyhtiö kuitenkin perääntyi sopimuksesta viime hetkellä ja kääntyi venäläisliikemiehen Mikhail Fridmanin Alfa-yhtiön puoleen. Tästäkin riidasta TeliaSonera on aloittanut oikeustoimet eri välitystuomioistuimissa Cukurovia vastaan.

- TeliaSonera jatkaa kaikin käytettävissä olevin keinoin oikeuksiensa puolustamista, yhtiön tiedotteessa korostettiin.

Rahansiirrotkin tutkintaan

TeliaSonera ilmoittaa epäilevänsä Cukurova Groupia myös laittomista varojen siirroista Turkcellin holdingyhtiön tileiltä. Tilintarkastajalta saatujen tietojen mukaan pankkitileiltä olisi siirretty 135 miljoonaa dollaria eli 115 miljoonaa euroa. TeliaSoneran mukaan siirrot on tehty ilman Turkcellin hallituksen hyväksyntää.

Yhtiö epäilee Cukurovien siirtäneen syksyllä rahat maksuvelvoitteidensa täyttämiseksi Turkin valtiolle. TeliaSonera vaati turkkilaista tuomioistuinta turvaamaan todisteet varojen siirrosta sekä Turkin viranomaisia tutkimaan asiaa. Se katsoo varojen siirron aiheuttaneen vahinkoa lähinnä itselleen sekä Yapi Kredi Bankille, joka on myös Turkcell Holdingin osakkeenomistaja.

- Epäselvyydet Turkcellin omistajuudessa ja hallintoperiaatteissa on selvitettävä ennen kuin yhtään uutta hyväksyntää annetaan suunnitellulle järjestelylle tai hallituspaikkojen jakautumiselle Cukurovan ja venäläisen Alfa Groupin kesken, TeliaSonera korosti pörssitiedotteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.