Telia tuo Nokian 5G-reitittimen Suomeen

Telia tuo Nokian Mobile World Congress -messuilla esittelemän FastMile 5G -reitittimen käytöön Suomessa.

Telia kertoo aloittaneensa Barcelonassa julkistetun laitteen testauksen, ja ensimmäisten kuluttajapilottien odotetaan käynnistyvän kevään aikana. Aluksi testaus on hyvin rajoitettua eikä esimerkiksi palvelun hinnasta ole vielä tietoa.

”5G lähti liikkeelle yritysasiakkaiden kanssa tehtävillä hankkeilla. Nyt laitevalmistajien vauhti näyttää kiihtyvän ennakoidusta aikataulusta niin, että myös kuluttajille hyödyllisiä laitteita tulee markkinoille. Olemme kehittäneet 5G-verkkoa luotettavan kumppanimme Nokian kanssa, ja yhteistyö jatkuu kun pääsemme eturintamassa testaamaan 5G-kotireitittimen toimivuutta ja hyötyjä asiakkaillemme”, sanoo Telia Finlandin 5G-ohjelmasta vastaava Janne Koistinen.

Nokian reititin jakaa 5G-verkkoyhteyden eteenpäin Wi-Fi-signaalina muille laitteille. Laite yltää gigabittinopeuksiin, ja hyödyntää sekä 4G- että 5G-yhteyksiä.

5G:llä voidaan korvata kuituyhteyden vetämistä kotiin asti. Niin sanottu viimeinen kilometri tai maili voidaan hoitaa langattomalla 5G-yhteydellä yltäen kuitenkin erinomaiseen tiedonsiirtonopeuteen ja vasteaikaan.

Telia avasi esikaupallisen 5G-verkon Helsingissä viime vuoden syyskuussa. Verkon kaupallinen käyttö alkoi kolmessa kaupungissa 1.1.2019, kun 3,5 gigahertsin taajuusalueelle myönnetyt verkkotoimiluvat astuivat voimaan. Myös Elisa ja DNA ovat jo avanneet verkkonsa vastaavalla tavalla, mutta vielä toistaiseksi kuluttajien ostettavissa ei ole päätelaitteita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja