Televisiokuva paljasti Johaugin haastamisen tylyt seuraukset – "Therese otti nopeasti askeleen taakse"

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä käy läpi suomalaisittain mollivoittoisesti päättynyttä Tour de Skitä 3:45
MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä paketoi Tour de Skin tapahtumat.

Therese Johaugin peesiin lyöttäytynyt Heidi Weng hiihti äärirajojensa yli Tour de Skin loppunousussa sunnuntaina.

Weng oli ainoa, joka pystyi vastaamaan edes hetken aikaa Johaugin vauhtiin, kun norjalaistähti lähti kipuamaan Alpe Cermisin hirmunousua joukon kärjessä. Hän putosi kuitenkin nopeasti Johaugin tahdista, mutta raju alku oli kostautua pahasti. 

– Todella raskas päivä. Päätin seurata Thereseä, kun nousun alku tuntui helpolta. Sitten mäki jyrkkeni, ja jalkani veltostuivat. Mietin siinä hetkessä: "Hyvä jumala, mitä menin tekemään?". Kaduin ratkaisuani, mutta samalla on kokeiltava omia rajojaan, Weng kertasi Expressenin mukaan

Weng taisteli maaliin toisena 50 sekuntia Johaugin perässä, ja se riitti Tourin kokonaiskisassa neljänteen sijaan. Weng makasi lumessa useita minuutteja alitettuaan maalivaatteen. 

Ex-alppihiihtäjä Maria Pietilä-Holmner seurasi kilpailua asiantuntijana SVT:n studiossa. Hän huomasi Wengin maalintulon jälkeen paljonpuhuvan tilanteen. 

– En pysty sanomaan paljoakaan (hiihto)tekniikasta, joten seuraan paljon muita asioita. Huomasin, kun Heidi Weng tuli maaliin, ja Therese Johaug meni tervehtimään häntä. Johaug meni lähelle, mutta otti sitten nopeasti askeleen taakse. Luulen, että Weng oli todella väsynyt ja sitten jotain...jotain tuli ylös, Pietilä-Holmner päätti pienen tauon jälkeen. 

Tour-voitto oli Johaugille uran kolmas. 

Lue myös:

    Uusimmat